Футболистът на Йънг Бойс Саиди Янко разказа за самолетните неволи,

...
Футболистът на Йънг Бойс Саиди Янко разказа за самолетните неволи,
Коментари Харесай

Появиха се кадри от големия кошмар, който изживяха Сундберг и Гайе

Футболистът на Йънг Бойс Саиди Янко описа за самолетните несгоди, които имаше гамбийският народен тим по пътя си към Кот д‘Ивоар за Купата на Африканските народи. Самолетът трябваше да кацне спешно след няколко минути, а повода е била липса на О2. Сред засегнатите са играчите на Лудогорец и Локомотив София Сонко Сундберг и Бабукай Гайе.

От неналичието на задоволително О2 футболистите са заспали надълбоко и мъчно са се събудили. От публикуваното видео се вижда, че играчите мъчно си поемат въздух в самолета и са много изпотени.

" Неприемливо. След 32-часово пътешестване от Саудитска Арабия до Гамбия с дълги престои в Истанбул и Казабланка, трябваше да летим за Кот д'Ивоар. Веднага щом се качихме в дребния аероплан, който беше нает да ни транспортира, забелязахме голямата топлота в кабината, която ни накара да се изпотим. Екипажът ни увери, че климатикът ще се включи незабавно щом сме във въздуха.

Нечовешката горещина, примесена с неналичието на О2, остави доста хора със мощно главоболие и мощни световъртежи. Освен това, хората започнаха да заспиват надълбоко в границите на минути след влизането си в самолета. Докато към момента е във въздуха, обстановката се утежнява, оставяйки водача без друга опция, с изключение на да стартира спешно кацане на летището в Банджул девет минути след излитането. Това, което се случи сполучливо.

Ако не беше това, следствията можеха да бъдат доста по-лоши, като знаем какво можеше да се случи, в случай че бяхме изложени на обстановката по-дълго, в аероплан, без О2... Благодарни сме, че всички се усещат добре, само че това е обстановка, която би трябвало да бъде решена преди Купата на Африканските народи. Това е неприемливо и би трябвало да се приключи неотложно ", сподели Янко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР