Футболистът на Ботев (Пловдив) и български национал Тодор Неделев отново

...
Футболистът на Ботев (Пловдив) и български национал Тодор Неделев отново
Коментари Харесай

Неделев: Живея втори живот след катастрофата


Футболистът на Ботев (Пловдив) и български национал Тодор Неделев още веднъж разяснява тежкия случай с него в Тбилиси, присъединяване на „ жълто-черните “ в Лигата на конференциите и бъдещото му завръщане в игра.

Както е известно, 29-годишният полузащитник претърпя незабавна и сполучлива интервенция на черепа, откакто пострада при автомобилна злополука директно след идването на националите в някогашната руска република за дуела със селекцията на Вили Саньол от Лигата на нациите.

Очаква се от тази седмица той да стартира леки тренировки.

„ Много добре се усещам. Искам още веднъж персонално да благодаря на лекар Шота Ингороква, тъй като ми избави живота и направи по този начин, че още веднъж да мога да играя футбол. Доста време почивам и съм благополучен, че от идната седмица ще мога да стартира леки тренировки и да върша това, което обичам. Футболът доста ми липсва “, сподели Неделев пред Българска национална телевизия.

Той разяснява и отпадането на клубния си Ботев Пловдив от Лигата на конференциите след загубата с 0:2 като посетител на кипърския АПОЕЛ Никозия. Неделев счита, че за „ канарчетата “ най-важно в този момент е да се концентрират върху представянето си в Първа лига и да натрупат точки.

„ Вчера гледах гостуването на Ботев на АПОЕЛ Никозия и се ядосвах. Жалко, че отпаднахме от Лигата на конференциите, само че в този момент най-важно е да се концентрираме върху шампионата, тъй като не започнахме добре и би трябвало да трупаме точки “, сподели надареният футболист.

Неделев съобщи, че му е тежко, че не може да помогне на тима, само че бе безапелационен, че Ботев Пд ще направи всичко допустимо и през идващия сезон да взе участие в евротурнирите било то посредством по-предно класиране, и посредством спечелването на Купата на България.

„ Тежко ми е, че не мога да оказа помощ на тима. Миналата година се борихме да играем в европейските клубни шампионати и успяхме, тъпо е, че не съумях да оказа помощ на момчетата, само че ще създадем всичко допустимо и през идната акция да участваме в Европа. Дали посредством по-горно класиране, или посредством спечелването на Купата, значимото е да се класираме за евротурнирите “, добави халфът.

Той изрази вяра час по-скоро да се завърне на терена, само че не си слага избрани периоди, с цел да го направи.

„ Преди година бях контузен и почивах седем месеца, тъй че малко по малко и с самообладание се надявам колкото се може по-бързо да се върна в игра. Надявам се всичко с главата ми е да е наред. Не желая да пресирам нещата и да си слагам периоди. Когато се усещам добре, тогава ще се завърна на терена “, безапелационен е Неделев.

Националът съобщи, че непрекъснато се връща към случилото се в Тбилиси в средата на месец юни и добави, че най-важното е, че жив и здрав.

„ Постоянно се връщам към случилото се в Тбилиси, само че аз доста не си припомням от злополуката (смее се). Доктор Бочев много съм го питал, тъй като ми е забавно какво тъкмо е станало и с мен и със самия случай, като цяло. Питах доктора по какъв начин съм приказвал и по какъв начин съм се чувствал преди и по време на пътя за болничното заведение. От разказите му съм много изумен, само че най-важното е, че съм жив и здрав и мога да стартира още веднъж да върша това, което обичам “, показа играчът.

Неделев съобщи, че след случая живее втори живот.

„ Усещам поддръжката на хората, най-вече ми оказва помощ приятелката и фамилията ми – те са неразделно до мен. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха и ми пожелаха бързо възобновяване. Всеки ден си споделям, че пребивавам втори живот. Имам неща в себе си, които би трябвало да трансформира и се надявам да ги стор
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР