Футболист №1 на България за 2023 г. Кирил Десподов говори

...
Футболист №1 на България за 2023 г. Кирил Десподов говори
Коментари Харесай

Десподов: Не ми се мисли какво ще ме направи Стоичков, ако го изравня

Футболист №1 на България за 2023 година Кирил Десподов приказва за обстановката в националния тим и изрази вяра, че в бъдеще ще има по-голяма конкуренция за премията за най-хубав футболист в страната ни.

" Искам още един път да ви благодаря за тази невероятна премия, че ми гласувахте доверие и тази година. Огромна чест е да печеля тази премия, аз съм го казвал - тя доста задължава, само че и е плод на доста труд и старания, даже да кажа, че и тъга е имало през миналата година.
 Илия Груев: Надявам се да пренеса формата си от Лийдс в националния тим
Илия Груев: Надявам се да пренеса формата си от Лийдс в националния тим

Ето детайлности

Лоши резултати, неприятни моменти, само че най-после, когато получаваш такива самостоятелни награди, има задоволство от работата ти и е тласък за идната година да се развиваме и да продължаваме да градим ", стартира Десподов по отношение на премията.

" Аз мисля, че има конкуренция. Нито Илия Груев, нито Ивайло Чочев, а и другите футболисти, които са номинирани, не са ми конкуренция. Аз не го виждам по този метод. Казах и на сцената, че който и да завоюва от нас тримата, нямаше да е несправедливо. И тримата поставяме старания, и тримата реализираме триумфи, кой в единия си тим, кой в другия, само че ще се веселя, в случай че конкуренцията бъде още по-сериозна и има футболисти, които се показват още по-добре и са ни съперници на нас, тъй като това значи, че ще имаме повече положителни футболисти в националния тим ", сподели Десподов за конкуренцията за наградата, който той печели за четвърти път.

Той разяснява и развиването на националния тим, както и избора на Георги Иванов за президент на БФС: " Надявам се, всички ние се надяваме, ще създадем всичко допустимо. Колкото и клиширано да звучи, колкото и да повтаряме всякога - ние даваме всичко от себе си. Нека в този момент оставим господин Иванов да работи и резултатите ще си покажат. Аз мисля, че всеки един заслужаваше да завоюва. Той завоюва, което значи, че той е заслужавам най-вече, като е спечелил доверието на клубовете ".

" За страдание, последният лагер, който играхме предходната година, с националния тим, всички знаете какви подиуми имаше не на трибуните, а отвън трибуните. Силно се надявам хората да се обединят, да има сближение и хората да стартират да ни поддържат и нас, да имат вяра в нас. Винаги съм си мислел, какво положително нещо имаш от това, да излезеш и да плюеш и да хейтиш някого. Тази отрицателна сила, която хвърляш, ти се връща назад и аз това го имам вяра. Вие знаете аз какъв брой хейт съм отнесъл в последните 3 години. Трябва да мислим положително, да сме по-сплотени. Ние играем на терена, вие на трибуните, всички да сме дружно като един пестник и да мачкаме напред ".

" Не ми се мисли, че не знам какво ще ме направи (б.р. Христо Стоичков), неотдавна се чувах с него. За мен е голяма чест. Това са имена, които са постигнали най-вече в българската история, тези две имена, които са пред мен. Най-важното е да сме здрави, тъй като тогава реализираме триумфи, както самостоятелни, по този начин и отборни, а отборната работа е преди всичко и това е най-важното ", сподели той за това, че може да изравни Христо Стоичков, в случай че завоюва още една премия за Футболист на годината.
 За трети път: Кирил Десподов е
За трети път: Кирил Десподов е " Футболист на годината "!

Звездата на ПАОК сграбчи оценката за трета поредна година, като това е общо четвърти приз за него

" Може би бих отличил тази, която завоювах, откакто прекосих в Лудогорец, само че всяка премия е сладка и е едно отблагодаряване за труда ни. Ние в действителност доста труд и старания даваме, в действителност не е елементарен животът на футболиста. Лесно е да гледате по какъв начин сме облечени и какви коли караме, само че в случай че влезеш в обувките даже на един футболист, даже за един месец, ще види, че не е елементарно.

Не единствено във футбола, освен на терена, само че отвън терена. Много са нещата, с които би трябвало да се оправяме. Подкрепяйте футболистите, дръжте българските футболисти, не ги хейтете, тъй като ние сме една нация и би трябвало да се поддържаме ", приключи Футболист №1 на България за миналата календарна година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР