Футболен клуб Черноморец 1919 (Бургас) получи днес своето Свидетелство за

...
Футболен клуб Черноморец 1919 (Бургас) получи днес своето Свидетелство за
Коментари Харесай

Черноморец 1919 получи патентно свидетелство за защита на марката, емблемата, името и цветовете

Футболен клуб Черноморец 1919 (Бургас) получи през днешния ден своето Свидетелство за регистрация на марка от Патентното ведомство на Република България, което е под номер 99403, оповестиха от клуба. Това значи, че клубът патентова/защитава името, марката, емблемата и цветовете си пред закона и различен клуб, лица или съдружие не може да има искания за същите.

Входираната поръчка в Патентното ведомство е с номер 144083 от 5-и декември 2016-а година. Повече от година в Черноморец 1919 (Бургас) чакаха инспекцията на ведомството и публично на 9-и октомври тази година марката към този момент е предпазена и непокътната за клуба. Срокът на патента е за 10 години и изтича през 2026-а година, като тогава той може да бъде възобновен.

Защитена е класическата емблема с котвата в средата, надпис на кирилица от горната страна " Черноморец " и на латиница " Tschernomoretz " изпод, както и " Бургас " във отвесен ред в самата котва. Запазените цветове на клуба са обичайните синьо и бяло. Действията с издаването на патента бяха подхванати с цел да бъде предпазен клубът и марката от похищения, клониране от страна на други лица, недобросъвестно посягане или искания върху идентичността.

Така всеки, който реши да записва нов клуб Черноморец в Бургас, няма да може да направи това. Сега клубът стартира дейности по придобиване на нематериалните активи (успехи, история, постижения), което е въпрос на процедура и одобряване от съда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР