Футболът в Италия се завръща официално тази вечер след 3-месечна

...
Футболът в Италия се завръща официално тази вечер след 3-месечна
Коментари Харесай

Спартански режим вкара Роналдо в топ форма

Футболът в Италия се завръща публично довечера след 3-месечна пауза с реванша от 1/2-финалите за Купата на Италия сред " Ювентус " и " Милан ". Висят доста незнайни - в какво положение ще са тимовете след дългото спиране, съществува ли още риск от заразяване с COVID-19 и така нататък Но едно от ясните неща все още е, че Кристиано Роналдо ще бъде в топ форма при подновяването на сезона. 

Изследванията му даже сочат, че той е в по-добро функционално положение от март, когато шампионата в Серия А беше прекратено. Дори и мускулната му маса е по-голяма, съпоставена с тази преди три месеца. Каква е рецептата на суперзвездата на " Ювентус " за това? Отговорът се крие в здравите му самостоятелни занимания. Вестник " Тутоспорт " отбелязва, че Роналдо идва въз основата на тима към четири часа преди началото на отборната подготовка - в 12.52 ч. Времето до 17.00 ч. той запълва с разнородни извършения, след което се включва и в общите.

Но разковничето е по-скоро в тренировките, които той прави в родния си остров Мадейра по време на интервала на обществена изолираност. Дори португалски издания го бяха снимали по какъв начин тренира на локален стадион в миг, когато излизанията от вкъщи бяха лимитирани, а самостоятелните спортни занимания - неразрешени, което провокира и скандал в страната. Въпреки това Роналдо не бе глобен. Помага му и прелестно оборудваният фитнес в дома му в Португалия.

" Тренирам до съвършенство. Усещам, че ставам все по-силен ", написа самият футболист в обществените мрежи. Той отделя също по този начин голямо внимание на възобновяване. Има и необикновен режим за сън. Спи два пъти на денонощие, постоянно в поза на ембрион и наложително на преди малко заменени чаршафи. Сега обаче графикът му за спане ще бъде съществено дислокиран, поради наситената стратегия на " Ювентус ". След мача против " Милан " довечера следват още късни дуели, освен това гостувания - срещу  " Болоня ", " Дженоа " и още веднъж " Милан ", а единствено мачът с " Удинезе " на открито стартира малко по-рано (от 19.30 ч.). Тепърва се чака насрочване на час за гостуването против " Каляри ".

Връщането от Генуа и Милан трае към два часа, само че пътят от Болоня и Реджо-Емилия е по-дълъг и футболистите на " Ювентус " ще би трябвало да си лягат много след среднощ. Това също ще се отрази на възобновяване, само че Роналдо към този момент е подготвен и за това предизвикателство.

Доказателство, че португалецът изпипва всеки подробност от подготовката си, е и фактът, че той възнамерява да играе с обувки, които нормално се употребяват от ръгбистите. Те са с по-различни шипове от футболните, като по този начин обезпечават по-добро сцепление. Това надлежно би осигурило опция на Роналдо да развива още по-голяма скорост. Асът на " Ювентус " е приел тази концепция, откакто научил за нападателя на " Монпелие " Анди Делор, който на 19 февруари пробно стартира да играе с сходни обувки за ръгби. Това очевидно дава отражение, защото алжирският национал съумява да записва впечатляваща скорост от 36.8 км/ч. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР