Фурната е един от най-обичаните и използвани уреди. Приготвените ястия

...
Фурната е един от най-обичаните и използвани уреди. Приготвените ястия
Коментари Харесай

Как лесно да почистим стъклото на фурната от натрупаните мазнини?

Фурната е един от най-обичаните и употребявани уреди. Приготвените ястия по този метод са по-здравословен и по-вкусни. Тъй като я използваме непрестанно, от време на време забравяме да почистим стъклото на фурната.

Но не е целесъобразно да се готви в мръсна фурна, защото ястията елементарно могат да се замърсят от изгорелите останки.

Почистването на стъклото на фурната не е лесна задача. То е направено от няколко пласта, точно тъй като би трябвало да устоя на високи температури и постоянно се случва да се натрупа нечистотия по него.

Ще разбираем по какъв начин можете да стигнете до всеки ъгъл и да почистите добре стъклото.

За да почистите добре всеки ъгъл е належащо да разглобите вратата. В този случай ви предлагаме да прочетете управлението с указания на производителя.

Оцет

Антибактериалните и дезинфекциращи свойства на оцета го вършат желано средство за безвредно и естествено разчистване. Белият оцет е сурогат на стандартните химикали, употребявани за стерилизация и обезмасляване.

Процедурата е следната:

Пригответе разтвор от 3/4 елементи вода и 1 част оцет в спрей бутилка.

Напръскайте повърхността на стъклото и вратата на фурната.

Оставете да работи 20 минути и по-късно минете с влажна забрадка.

Въпреки че миризмата на оцет изчезва бързо, е належащо да оставите вратата на фурната отворена за няколко минути, до момента в който се изпари.

 1

Сода бикарбонат

Друг трик за естествено разчистване на стъклото на фурната е да употребявате сода за самун, разтворена във вода. Това е мощен обезмаслител, средство за премахване на налепи и не поврежда повърхностите.

Лесен метод да я употребявате:

Сложете 1/2 чаша сода за самун в купа и залейте с 2 супени лъжици топла вода. Сместа ще придобие пастообразна консистенция. Разбира се, количеството, което приготвяте, ще зависи от повърхността, която ще обработвате.

Нанесете продукта върху стъклото, което авансово сте почистили с забрадка, напоена с топла вода. Тази процедура отстранява упоритите мазнини.

Оставете сместа да престои 2 часа. След като времето изтече, я отстранете с влажна забрадка.

За да достигнете до мазнините, полепнали на сложни места, поръсете содата и я оставяме да престои една нощ.

На идващия ден напръскайте с вода и оцет и с влажна забрадка премахнете всички останки.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР