Функциите на климатика са очевидни – охлажда или загрява въздуха

...
Функциите на климатика са очевидни – охлажда или загрява въздуха
Коментари Харесай

Как да почистим климатика

Функциите на климатика са явни – охлажда или загрява въздуха в жилището, почиства го от прахуляк и нечистотия и го доставя назад в жилището. Замърсяването на устройството може да докара до противоположен резултат: в случай че прекалено много прахуляк и нечистотия се утаят върху филтрите, тогава то ще стартира да пропуща по-малко въздух.

Как да разберете по кое време е време да почистите климатика си? Можете ли да се справите сами с обслужването? Как сами да почистите климатик вкъщи? Даваме указания малко по малко в тази публикация.

Замърсен ли е климатикът?

Най-популярният способ е да погледнете календара. Въздушният филтър на вътрешното тяло на сплит системата би трябвало да се почиства всеки месец или по-добре един път на две седмици.

По-очевиден способ: в случай че климатикът мирише неприятно, той стартира да работи шумно, а времето за постигане на удобна температура в стаята се е нараснало - време е за разчистване.

Последици от замърсяване на климатика

Мръсният климатик изразходва доста повече електрическа енергия и не охлажда изцяло стаята. Дори в случай че сте избрали устройството в сходство с изчисленията на специфичен калкулатор, мръсният климатик няма да дава отговор на мечтаните параметри.

Неприятната миризма е друга последица от ненавременното разчистване на климатика. Най-малкото е неловко да си в стая, където работи мръсно устройство.

Освен това може да бъде рисково за здравето – въздухът, издуван от замърсен климатик, е цялостен с гъбички и нездравословни бактерии, които могат да доведат до инфекциозни и алергични болести.

Как самичък да почистя климатика?

Почистването на климатик в апартамент със личните си ръце може да наподобява като сложен и уморителен развой, само че за това не са ви нужни специфични знания. За неопитен човек ще бъде елементарно да почисти вътрешното тяло на климатика вкъщи.

Най-добре е сами да почиствате единствено въздушните филтри. Когато се пробвате да разглобите системата, има огромна възможност от увреждане на здравето или имуществото - за по-дълбоко разчистване на климатика, свържете се със експерт.

Филтри

Мрежестите филтри, които улавят недодялан прахуляк, нечистотия и други боклуци, се намират директно зад капака на вътрешното тяло на сплит системата. Препоръчително е да ги почиствате до два пъти месечно.

Процесът на разчистване на филтъра е елементарен:

Изключете зареждането на устройството преди разчистване. Отворете капака и извадете въздушните филтри, като следвате управлението с указания за вашия модел.

Изплакнете филтрите с вода, като обърнете изключително внимание на ръбовете и ъглите на филтъра: прахът и мръсотията може да не се отмият незабавно - ще се наложи накисване във вода. 

Ако това не помогне, пробвайте да употребявате сапунена вода вместо чиста. Внимание! Такива интервенции могат да се правят не с всеки филтър - при някои модели това може да докара до понижаване на успеваемостта на детайла - деликатно прочетете инструкциите за употреба на вашия модел климатик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР