Фу Джънхуа е взел подкупи на стойност 16,5 милиона долараГрадският

...
Фу Джънхуа е взел подкупи на стойност 16,5 милиона долараГрадският
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт китайски министър на правосъдието за корупция

Фу Джънхуа е взел подкупи на стойност 16,5 милиона $

Градският съд на Чанчун (провинция Дзилин, Североизточен Китай) в четвъртък осъди бившия министър на правосъдието, някогашен заместник-министър на обществената сигурност на Китай Фу Джънхуа на смърт с две години пролонгация. Както се показва в присъдата на инстанцията, той е приет за отговорен във вземане на подкупи на обща стойност 117 милиона юана (около 16,5 милиона долара), предава ТАСС, оповестява организация „ Фокус “.

Фу Джънхуа е лишен от политически права, имуществото му ще бъде иззето в полза на държавата. След две години условна присъда може да бъде сменена с пожизнен затвор без право на обжалване и подмяна.

Както откри следствието, Фу Джънхуа, до момента в който е работил на различни държавни и партийни постове от 2005 до 2021 година, е предоставял покровителство на бизнеса, а също по този начин е употребявал служебното си състояние за персонални цели. Освен това той беше приет за отговорен в укриване на важни доказателства за закононарушения, осъществени от по-малкия му брат Фу Вейхуа.

Фу Джънхуа се призна за отговорен и се разкая, а също по този начин оказа помощ в издирването на незаконно добито имущество и свидетелства за други закононарушения.

Вътрешната партийна инспекция по случая стартира през октомври 2021 година Както по-рано беше обявено от китайските медии, неговият случай беше обвързван с следствие против различен заместник-министър на обществената сигурност Сун Лиджун, което беше стартирано през 2020 година По-късно Сун Лиджун се призна за отговорен за приемане на подкупи на обща стойност 646 милиона юана (около 95,74 милиона долара).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР