Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока,

...
Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока,
Коментари Харесай

Президентът за френското предложение за РСМ : Министър-председателят не е куриер, а премиер!

Френското предложение за Северна Македония е стъпка в вярната посока, само че остават въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени - като вписването на българите в Северна Македония в Конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо завещание, реабилитацията на всички жертви и репресирани единствено поради това, че са се осмелили да се назовават българи. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Той добави, че чака българското държавно управление да обясни тези въпроси, и да изиска ясни механизми и гаранции.

„ Кабинетът по този начин и не съумя да изготви българско предложение по проблема със Северна Македония, а в този момент внася френското. При това трансферира всичко към Народното събрание, без да изрази позиция на държавното управление. Не може министър-председателят да внася нещо в Народното събрание без да съобщи позиция. Той не е пощальон, а министър председател! ", съобщи Румен Радев.

Президентът разяснява още, че вотът на съмнение е рутинна демократична парламентарна процедура, а битката с корупцията и правосъдната промяна са спрели.

„ Хората, с които водихме дружно битката с корупцията и продължаваме да я водим - доста от тях са отвън Народното събрание ", съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР