Френското правителство заяви, че ще забрани пушенето на всички плажове

...
Френското правителство заяви, че ще забрани пушенето на всички плажове
Коментари Харесай

Франция налага нови забрани върху тютюнопушенето

Френското държавно управление съобщи, че ще забрани пушенето на всички плажове в страната, в публичните паркове и гори и наоколо до учебните заведения, съобщи Агенция Франс Прес.
" Отсега нататък местата, където не се пуши, ще бъдат норма ", съобщи министърът на опазването на здравето Орелиен Русо пред кореспонденти по време на представянето на държавната стратегия за битка с тютюнопушенето.
Той сподели, че във Франция към този момент има 7200 зони свободни от тютюнев пушек, само че те са избрани най-вече от локалните управляващи, а не от централното държавно управление.
" Установяваме принцип, който ще се трансформира в национално предписание ", съобщи министърът.
" Данъците върху цигарите ще бъдат увеличени ", заяви още Русо, като цената на кутия от 20 цигари, която сега е към 11 евро, ще нарасне на 12 евро до 2025 година и на 13 евро през идната година.
" Правителството също по този начин възнамерява да забрани електронните цигари за еднократна приложимост, които са изключително известни измежду младежите. Целта е да се сътвори първото потомство на свободни от тютюн хора до 2032 година, както е заречен президентът Еманюел Макрон ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР