Френското правителство реши да намали разрешената скорост по двупосочните пътища

...
Френското правителство реши да намали разрешената скорост по двупосочните пътища
Коментари Харесай

Франция намалява на 80 км/ч скоростта по двупосочните пътища

Френското държавно управление реши да понижи позволената скорост по двупосочните пътища в страната от 90 км/ч на 80 км/ч, с вярата да понижи тревожният растеж на жертвите по тези пътища през последните години, съобщи Агенция Франс Прес.

Няколко предходни държавни управления единствено флиртуваха с концепцията, като средство за понижаване на починалите, които доближиха съвсем 3500 души през 2016 година, само че се отказваха поради публичната опозиция. Около 55% от тях - 1911 души, са станали по така наречен второстепенни пътища - двупосочни, без мантинела, чиято дължина във Франция е 400 000 км. Причината за 32% от тези смъртни случаи е превишена или несъобразена скорост, което с доста надвишава делът в градски условия.

Правителството счита, че намаляването на оптималната скорост, което влиза в действие на 1 юли, може да избави 350-400 човешки живота годишно. „ Това ще понижи броя на произшествията, както и тежестта им “, съобщи министър председателят Едуар Филип. Той уточни, че при пътни произшествия по време на празниците в края на годината са починали 105 души.
Друга мярка, оповестена от премиера, ще бъде краткотрайно лишаване на разрешителното за ръководство на транспортно средство, в случай че водачите извършат нарушаване, до момента в който са говорели или пишели известия по мобилните си телефони. През 2016 година във всеки десети случай по пътищата е " бил забъркан " мобилен телефон, посочи министър председателят Филип. В момента наказването е 135 евро санкция и лишаване на 3 точки от 12-те в талона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР