Френското правителство повиши нивото на риска, свързан с птичия грип,

...
Френското правителство повиши нивото на риска, свързан с птичия грип,
Коментари Харесай

Франция повишава риска от птичи грип до максимум

Френското държавно управление увеличи равнището на риска, обвързван с птичия грип, " до своя най-много " заради " няколко огнища в размножаването " и съществуването на вируса в мигриращите птици, прелитащи над страната.


27 европейски страни са разкрили вируса от 1 август насам, съгласно последния бюлетин на френската платформа за епидемиологично наблюдаване в региона на здравето на животните (ESA), която следи заразяването на селскостопански животни и диви животни в Европа. Унгария, България, Обединеното кралство, Дания и Италия са регистрали най-вече случаи на вируса.

Според декрет, оповестен в Официален вестник и неотложно влезнал в действие, равнището на риск във Франция е нараснало от „ умерено “ на „ високо ".

През последните години птичият грип докара до унищожаването на стотици милиони птици по света. Обикновено той се появява през есента и зимата и през последните няколко седмици се популяризира в доста европейски страни, в това число Германия, Нидерландия и Белгия.

Миналата седмица Франция заяви, че е разкрила първото за този сезон огнище на птичи грип във плантация в Бретан, в северозападната част на страната.

Нивото на риск " висок ", което преди този момент беше несъмнено на " сдържан ", допуска, че всички домашни птици би трябвало да се държат вътре във фермите и че би трябвало да се вземат спомагателни ограничения за сигурност, с цел да се избегне разпространяването на заболяването.

Въпреки че птичият грип е безопасен в храната, разпространяването му провокира безпокойствие в държавните управления и птицевъдната промишленост заради разрушенията, които може да аргументи на птичите ята, опцията за търговски ограничавания и риска от предаване на болестта на хора. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР