Френското правителство отхвърли възможността да направи големи отстъпки към автономията,

...
Френското правителство отхвърли възможността да направи големи отстъпки към автономията,
Коментари Харесай

Френското правителство стопи надеждите за автономия на националистите в Корсика

Френското държавно управление отхвърли опцията да направи огромни отстъпки към автономията, която желаят националистите в Корсика, откакто завоюваха районните избори, само че съобщи, че е отворено за диалози, които да вземат поради отличителния темперамент на острова, съобщи " Ройтерс ".

В неделя националистите завоюваха две трети от местата в новия районен съвет, който ще поеме властта от 1 януари.

За разлика от каталунските националисти те не целят самостоятелност, а желаят формален статут за корсиканския език и по-голяма тежест по фискалните въпроси.

По думите на държавен представител има " специфики " в Корсика, които ще бъдат взети поради в полемиките сред Париж и новите районни управляващи. " (Но) дано бъдем ясни... това не беше референдум или избор за автономност или самостоятелност ", уточни той.

Корсиканските националисти желаят да могат да вземат решение кой може да купува благосъстоятелност и упорстват за независимост за тези, които дефинират като политически пандизчии.

Попитан за пандизчиите, представителят отговори: " Законът би трябвало да се съблюдава. Когато е имало закононарушения и решение на съда, когато хората са били наказани, присъдата би трябвало да се извърши. "

За статута на езика той отвърна, че към този момент има спогодба няколко района да употребяват локалния език да вземем за пример в някои учебни заведения, само че " езикът на Републиката е френският ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР