Френското правителство осъди неприемливото насилие по време на протест срещу

...
Френското правителство осъди неприемливото насилие по време на протест срещу
Коментари Харесай

Напрежение избухна на протеста в Париж

Френското държавно управление осъди " неприемливото принуждение " по време на митинг против полицейската грубост, проведен от крайнодесните, като служителите на реда бяха блокирани в полицейския си автомобил, откакто беше атакуван, заяви сътрудник на Агенция Франс Прес.

Протестът в цялата страна се организира малко по-малко от три месеца след убийството от упор на юноша край Париж по време на пътна инспекция, което провокира повече от седмица безредици в Париж и други градове.

Стотици хора, облечени в черно и с качулки, се отделиха от главното шествие на няколко хиляди души в Париж

Те счупиха прозорците на банков клон и хвърляха предмети по полицейски автомобил, затънал в придвижването, заяви кореспондент на Агенция Франс Прес.
 Безредици в Париж, откакто полицията простреля младеж
Безредици в Париж, откакто полицията простреля младеж

Той не е спрял на сигнал за полицейска инспекция

Парижката полиция заяви, че полицейският автомобил е бил атакуван с лост и единствено намесата на полицейски отряд за битка с безредиците е разрешила освобождението на автомобила.

На видеозапис, оповестен по-късно от канала BFMTV и споделен в интернет, се вижда по какъв начин група маскирани протестиращи тичат след колата, ритат я неведнъж , а един мъж разрушава прозореца с лост.

Един служител на реда излиза и размахва служебното си оръжие, само че не стреля и се връща в автомобила.

Началникът на парижката полиция Лоран Нунез заяви, че трима души са били задържани по отношение на случая.

Профсъюзите оповестиха, че се чака към 80 000 души да стачкуват в цяла Франция, откликвайки на апела на радикалната левица, в това число и на твърдата лява партия " Непреклонна Франция " (LFI), само че полицията дефинира броя им на 13 800.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР