Френското посолство в Украйна, което в началото на месец март

...
Френското посолство в Украйна, което в началото на месец март
Коментари Харесай

Франция връща посолството си в Киев

Френското посолство в Украйна, което при започване на месец март беше краткотрайно преместено от Киев в Лвов поради военната офанзива на съветската войска против украинската столица , скоро ще се върне на непрекъснатото си място. Това заяви френското външно министерство, представено от в. " Фигаро ".

" Това пренасяне ще се реализира допустимо най-скоро и ще задълбочи поддръжката, която Франция оказва на Украйна във всички области ", прецизираха от Ке Д`Орсе.

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан в телефонен диалог с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба е разкрил проектите на Париж за връщането в Киев на посолството.
 Макрон счита отново да беседва с Путин и Зеленски скоро
Макрон счита отново да беседва с Путин и Зеленски скоро

Тримата водачи ще проведат телефонен диалог

Решението на външното министерство на Франция стават на фона на следващата дипломатическа самодейност на президента Еманюел Макрон да контракти прекъсване на огъня от Русия и започване на договаряния.

Франция обаче продължава да поучава своите жители да не се връщат в Украйна , в това число в Киев.

Смятаме, че завръщането остава немислимо за тези французи, които са живели в Украйна. Завръщането на французи през днешния ден остава публично неразрешено, означи във вторник френското държавно управление, като акцентира, че " цяла Украйна продължава да е военна зона поради съветската експанзия ".

Франция оказва поддръжка на Украйна посредством военно съоръжение, филантропична помощ и подпомагане за следствие на зверствата на съветските бойци против украински мирни поданици.

Преди два дни вънншният министър на Белгия Софи Уилмес съобщи, че родината ѝ ще възобнови скоро активността на посолството в Киев, което беше затворено поради съветската експанзия.

Преди решението за затваряне белгийското посолство бе краткотрайно подслонено в дипломатическата задача на Франция в Киев.
 Макрон внимава с термините и не вижда геноцид в Украйна
Макрон внимава с термините и не вижда геноцид в Украйна

Според него вербалната ескалация няма да способства за слагане на завършек на войната

Отбелязва се, че от края на предходната седмица бе възобновена активността на представителството на Европейски Съюз в украинската столица. Допълва се, че Италия към този момент е изразила подготвеност да отвори още веднъж посолството си в Киев след Великден, а Литва, Чехия, Италия, Португалия и Турция към този момент са подхванали тази стъпка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР