Френското доверие на потребителите скочи през февруари до най-високото си

...
Френското доверие на потребителите скочи през февруари до най-високото си
Коментари Харесай

Доверието на потребителите във Франция се увеличава до нивата от преди протестите

Френското доверие на потребителите скочи през февруари до най-високото си равнище, отпреди митингите на " жълтите жилетки ", защото финансовото състояние на семействата стартира да се усъвършенства и страховете от безработица понижиха, оповестява Reuters.

Отчетените 95 точки е най-високото равнище на показателя на потребителското доверие от октомври - месец преди протестиращите " жълти жилетки " да стартират всеобщите митинги против плануваните нараствания на горивата, високите разноски за живот и про-бизнес политиките на президента Емануел Макрон като цяло.

Увеличението на показателя, регистрирано от националната статистическа работа INSEE, което надмина междинните прогнози на икономистите, пристигна като резултат от скъпите ограничения на Макрон за увеличение на приходите на служащите и потушаване на митингите.

През декември френският водач реши да форсира увеличението на компенсациите, получавани от най-бедните служащи, да спре плануваното нарастване на налозите върху горивата и да понижи налозите върху изключителния труд, което възлезе на обща стойност от 10 милиарда евро (11,35 милиарда долара).

" Френският консуматор бързо се възвръща ", споделя икономистът от Pictet Фредерик Дюкрозе. " Доверието се усилва, защото ограниченията за стимулиране на Макрон започнаха да дават резултат и страховете от безработица отслабват. "
 Безработицата във Франция - на 10-годишно дъно
Безработицата във Франция - на 10-годишно дъно

Добри вести

Националната статистическа работа, INSEE, съобщи, че броят на потребителите, които са забелязали усъвършенстване на финансите си през миналата година, е повишен, а множеството от тях също чакат това нарастване да продължи и в бъдеще.

Нивото на безработица във Франция ненадейно спадна в края на предходната година до най-ниското си равнище от началото на 2009 година, демонстрират публични данни по-рано този месец.

По-добрята вероятност е добра вест за Макрон, чиято известност стартира да се възвръща от най-ниското си равнище в пика на рецесията с " жълтите жилетки " през декември.

41-годишният водач започва поредност от диспути в цялата страна, ориентирани към възобновяване на връзката с гласоподавателите, изключително в селските региони.

Седмичните митинги на " жълтите жилетки " не престават всяка събота, само че броя на протестиращите пада и поддръжката за придвижването измежду по-широката общност понижава, демонстрират социологическите изследвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР