Френският волейболен отбор на Волеро (Льо Кане), където играят българските

...
Френският волейболен отбор на Волеро (Льо Кане), където играят българските
Коментари Харесай

Волеро на победа от полуфинал в Европа

Френският волейболен тим на Волеро (Льо Кане), където играят българските националки Гергана Димитрова и Мира Тодорова, е единствено на победа от класиране на полуфинал в третия по мощ европейски клубен шампионат " Чалъндж къп " за дами. Волейболистките на Волеро се постановиха вкъщи над израелския Апоел (Кфар Шаба) с 3:0 (27:25, 25:13, 28:26) в първи мач от 1/4-финала посред им, игран късно нощес пред едвам 250 фенове в Льо Кане.

Срещата-реванш сред двата отбора е идващия четвъртък (14 февруари) от 19,15 часа българско време в Израел. Френският отбор се нуждае единствено от два извоювани гейма, с цел да продължи напред към полуфиналите за " Чалъндж къп ". Там ще го чака спечелилия от 1/4-финала сред словенския Калцит Волей (Камник) и италианския Сауджела (Монца), като италианките завоюваха първия мач у дома с 3:0 гейма.

Гери Димитрова игра мощно цялостен мач за домакини и осъществя 10 точки (1 ас, 47% успеваемост в офанзива и 37% положително посрещане) , с колкото се регистрира и Анджелина Лазаренко. Най-полезна за Волеро пък бе кубинката Хайди Касанова Алварес с 14 точки (3 аса и 41% успеваемост в атака) за успеха. Мира Тодорова по този начин и не се появи в игра и остана запаса. За гостите от Апоел Анна Великий завърши с 16 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР