Френският Сенат прие на първо четене оспорвания проектозакон срещу сепаратизма“,

...
Френският Сенат прие на първо четене оспорвания проектозакон срещу сепаратизма“,
Коментари Харесай

Френският Сенат прие оспорван законопроект в защита на светската държава

Френският Сенат одобри на първо четене оспорвания проектозакон „ против сепаратизма “, ориентиран към прояви на набожен екстремизъм и в отбрана на светската страна.

С 208 гласа „ за “ и 109 „ срещу “ преобладаващо дясната горна камара на френския парламент гласоподава още по-твърди ограничения в закона за отбрана на републиканските правила, който провокира остра дискусия.

Текстът планува нови ограничавания на носенето на натрапчиви религиозни знаци на публични места като национални надпревари или басейни, както и възбраната им за малолетни.

Сенатът желае и възбрана на религиозни практики във висшите образователни заведения.

Предвижда се и непоколебим надзор на финансирането на религиозни здания, както и затваряне на нелицензирани частни учебни заведения поради екстремистки  практики, както и прекъсване на детски надбавки за неходене на учебно заведение.

Затова пък домашното образование няма да бъде неразрешено.

Мерките се простират и до електоралните практики със възбрана на листи или акции, учредени на комунитаризъм и затваряне.

Предстои двете парламентарни камари да се спогодят за финален текст, за който последната дума има Националното заседание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР