Френският Сенат одобри мерки за облагане на Airbnb и подобни

...
Френският Сенат одобри мерки за облагане на Airbnb и подобни
Коментари Харесай

Сенатът на Франция прилага по-строги данъчни мерки за Airbnb

Френският Сенат утвърди ограничения за облагане на Airbnb и сходни платформи с Данък добавена стойност в опит да се преодолеят несъответствията в конкуренцията с хотелския бранш.

Френският сенат утвърди регулаторни ограничения за повишение на данъчното облагане на обзаведени туристически места за настаняване, като тези, предлагани от Airbnb.

Развитието идва посредством промени на финансовия законопроект за 2024 година решение, взето против рекомендациите на държавното управление, макар че изпълнителната власт резервира пълномощията да евентуално анулира тези промени.

Движен от разнообразни политически фракции в горната камара, по-специално либерално-консервативните Les Républicains и комунистическата група, Сенатът подхваща стъпки за облагане с Данък добавена стойност на обзаведените наеми за туристически квартири.

Италианската полиция конфискува 779 милиона евро от Airbnb в данъчно следствие. Френски хълмове до хърватските плажове: Европейските райони виждат най-големия приток на посетители на Airbnb. „ Баба на...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР