Френският производител на автомобилни части AKWEL започва собствено производство в

...
Френският производител на автомобилни части AKWEL започва собствено производство в
Коментари Харесай

Френска компания започва производство на автомобилни части в Стара Загора и търси 400 души

Френският производител на автомобилни елементи AKWEL стартира лично произвеждане в Стара Загора и набира екип от 400 души. Заводът се намира южно от кв. Железник в града, като инвеститорите са закупили постройката и към този момент са в развой на монтиране на новите машини и наемането на работна ръка, оповестяват локалните медии.

Служителите, които ще бъдат наети а работа са най-много хора с техническо обучение, машинни оператори и експерти, които ще могат да влязат бързо в индустриалния развой. По данни на Община Стара Загора в завода в началото ще бъдат наети 400 души. Компанията кандидатства за вложител " Клас А ". Постепенно броят им ще пораства.

" За нас е значимо, че такава огромна, одобрена компания избра Стара Загора. Съдействахме им при намиране на мястото за произвеждане. Разширяването на производството на AKWEL в Стара Загора е подбудено от повишаване на поръчките от страна на клиентите им ", разяснява пред Divident.EU началникът на отдел " Инвестиции " в Община Стара Загора Росица Райкова.
 Производство на автомобилни платки в Стара Загора след инвестиция от 15 милиона лв.
Производство на автомобилни платки в Стара Загора след инвестиция от 15 милиона лв.

Какви служащи и експерти ще бъдат търсени за работа?

Това е първото произвеждане на AKWEL в България. Френската компания е основана през 1972 година. Към днешна дата разполага с 9500 чиновници в 37 индустриални производства и 7 представителства в 21 страни на 5 континента по света.

Групата създава за автомобилната промишленост артикули като охлаждащи механизми, клапани и датчици, датчици за температура и налягане, усъвършенствания за спирачната успеваемост на автомобила и механизми за ръководство на отрицателното въздушно налягане при ръководството на кормилото. Сред клиентите на компанията са автомобилни производители като Mercedes, BMW, Nissan, Citroen, Volvo, Jaguar, Land Rover, Ford и Peugeot.
 Снимка 308754
Източник:

Нарастващият интерес към Стара Загора

Както Money.bg писа в края на февруари, в Стара Загора следва и ново произвеждане на платки за автомобилната промишленост. евентуално то ще още този месец, заяви изпълнителният шеф на " Видеотон България " инж. Сашо Съйков. Инвестицията на компанията в строителство и съоръжение ще надвиши 15 милиона лв., като ще бъдат открити и нови работни места.  Ще бъдат търсени служащи по монтаж на произведения, строителни служащи, инженери инструментална екипировка и конструктори.

След приватизацията тогавашният електронен колос резервира абревиатурата дискови запаметяващи устройства. И в този момент дискови запаметяващи устройства АД е главното сдружение в компанията с 99% благосъстоятелност на " Видеотон ". Останалият 1% от дискови запаметяващи устройства е благосъстоятелност на близо 4000 дребни акционери.

Компанията-майка Videoton има 35 завода в Унгария, като с наетите 16 000 служащи се подрежда измежду най-големите работодатели там. Притежава фабрики и развойни бази и в Украйна и Сърбия. Във " Видеотон България " работят към 1500 души.
 Нов цех за слънчеви панели в Стара Загора ще сътвори до 800 нови работни места
Нов цех за слънчеви панели в Стара Загора ще сътвори до 800 нови работни места

Новината разгласи съсобственикът и изпълнителен шеф на " Смарт Енерджи Груп " Тодор Георгиев
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР