Френският президент потвърди, че двама френски хуманитарни работници са били

...
Френският президент потвърди, че двама френски хуманитарни работници са били
Коментари Харесай

Хуманитарни работници са убити при удар в Украйна, Франция предупреди Русия, че ще отговаря за това варварство

Френският президент удостовери, че двама френски филантропични служащи са били убити при съветски удар в Украйна, като осъди нападението като " плахо ", пише ВВС.

" Солидарността ми е с всички доброволци, които са се посветили да оказват помощ на хората ", съобщи той в обява в X.

По-рано украинските управляващи оповестиха, че двама задгранични доброволци са били убити в южния град Берислав в четвъртък. По-късно швейцарската неправителствена организация HEKS/EPER заяви, че двама нейни чиновници са били убити.

" Приблизително в 14:30 ч. нахлуване беше ориентирано против чиновници на HEKS/EPER по време на оценка на място, което докара до трагичната загуба на двама скъпи сътрудници и до пострадвания на други ", се показва в изказване на неправителствената организация, която също осъди нападението.

Имената на жертвите не са оповестени обществено. Русия не е коментирала известието за удара в Берислав, Херсонска област. Няколко задгранични доброволци са били убити в Украйна, откогато съветският президент Владимир Путин стартира пълномащабна инвазия в югозападната ѝ съседка през февруари 2022 година Позовавайки се на нападението от четвъртък, украинските управляващи обявиха, че други четирима души - в това число трима задгранични доброволци - са били ранени при " масирана " офанзива с дрон против фронтовия град на река Днепър, на към 60 км североизточно от регионалната столица Херсон.

По-късно френският външен министър Стефан Сежурне съобщи, че трима от ранените също са френски жители. " Русия ще " дава отговор за своите закононарушения " и " безчовечие ", добави Сежурне.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР