Френският президент Еманюел Макрон призова за европейска регулаторна пауза по

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за европейска регулаторна пауза по
Коментари Харесай

Макрон призовава ЕС за пауза в мерките за екологична защита

Френският президент Еманюел Макрон прикани за " европейска регулаторна пауза " във връзка с екологичните ограничавания, като съобщи, че Европейски Съюз е направил повече от прилежащите си страни и прикани за непоклатимост.

" По отношение на регулациите ние изпреварваме американците, китайците или която и да е друга мощ в света. Не би трябвало да вършим нови промени в разпоредбите, тъй като ще изгубим всички играчи. " - сподели Макрон.

Французинът акцентира, че това основава " опасности " за " финансирането " на плановете, по време на тирада за реиндустриализацията на Франция.

Макрон разгласи и основаването на " данъчен заем за зелената промишленост ", който да подкрепя производството на акумулатори, термопомпи, вятърни турбини или слънчеви панели, оповестява Агенция Франс Прес.

Той ще бъде част от законопроекта за зелената промишленост, който ще бъде импортиран идната седмица в Министерския съвет, и ще разреши " да се задействат 20 милиарда вложения на територията на страната до 2030 година ", съобщи президентът.

Що се отнася до екологичния бонус за закупуване на електрически автомобил, той ще бъде реформиран, с цел да се вземе поради въглеродният отпечатък от производството им и по този метод да се облагодетелстват колите, създадени в Европа.

Китайските транспортни средства се създават с сила, обезпечена от въглища.

Същата логичност важи и за публичните поръчки, които ще вземат поради екологичните критерии за артикули, свързани с декарбонизацията, като вятърни турбини и термопомпи, от юли 2024 година вместо от 2026 година

Тези известия имат за цел да бъдат френската аргументация на европейския отговор на доста дейната, съвсем протекционистка политика, открита в Съединените щати в поддръжка на индустрията и енергийния преход от държавното управление на Джо Байдън.

Миналата есен от Макрон беше разгласен блян Старият континент да се въоръжи против тази конкуренция, както и против възхода на Китай.

Предстои френският президент да пътува до Севера, с цел да посети завода на Aluminium Dunkerque, " най-големият производител на примитивен алуминий в Европа ", съгласно Елисейския замък.

Очаква се също по този начин той да " официализира нови вложения ", в това число основаването от тайванската група ProLogium на четвърти цех за акумулатори за електрически автомобили във Франция, чието произвеждане ще стартира в края на 2026 година / БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР