Френският президент Еманюел Макрон призова във вторник към създаването на

...
Френският президент Еманюел Макрон призова във вторник към създаването на
Коментари Харесай

Макрон: Европейска армия трябва да защити континента от Русия и САЩ

Френският президент Еманюел Макрон прикани във вторник към основаването на " същинска европейска войска ", с която Старият континент да се отбрани по-добре против Русия, и даже Съединените щати.

Макрон, който упорства за взаимни въоръжени сили на Европейски Съюз след идването си на власт предходната година, съобщи, че Европа би трябвало да понижи зависимостта си от американската мощност, не на последно място откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи, че се изтегля от контракта за нуклеарните оръжия от ерата на Студената война.

" Трябва да се защитим във връзка с Китай, Русия, и даже Съединените американски щати ", безапелационен бе Макрон пред радио " Европа 1 ", представено от БГНЕС.

" Когато видях президента Тръмп да афишира, че се отхвърля от главния контракт за разоръжаване, който се образува откакто през 80-те години на предишния век евроракетната рецесия се стовари върху Европа, кой беше главната жертва? Европа и нейната сигурност ", акцентира френският държавен глава. “Ние няма да защитим европейците, до момента в който не решим да имаме същинска европейска войска “, сподели Макрон в изявлението, което е било записано в понеделник вечерта във Вердюн, североизточна Франция. " Нуждаем се от Европа, която пази по-добре себе си сама, без единствено да зависи от Съединените щати ", посочи Макрон.

Припомняме, че през предходната година Европейски Съюз започва взаимен фонд за защита в размер на няколко милиарда евро, предопределен да развие военния потенциал на Европа и да направи континента по-стратегически самостоятелен. Франция оглавява основаването на мощ от девет страни, предопределена да бъде в положение бързо да организира взаимна военна интервенция, за евакуация от военна зона или да окаже помощ при естествено злополучие.

Френският президент Еманюел Макрон поздрави немския канцлер Ангела Меркел за „ извънредно достойното “ решение да се отт...

" Мирът в Европа е нерешителен ", позчерта Макрон и добави: " Бяхме наранени от опити за навлизане в киберпространството и многочислени интервенции в нашите демокрации ", сподели той, явно имайки поради Русия. Макрон също по този начин предизвести за " властническите сили, които се възвръщат и превъоръжават в рамките на Европа ".

Държавният глава на Франция предизвести за възходящия шовинизъм, до момента в който се готви да посрещне десетки международни водачи, в това число Тръмп и съветския президент Владимир Путин, в неделя, когато ще бъдат маркирани 100 години от примирието от Първата международна война.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР