Френският президент Еманюел Макрон поздрави принц Чарлз за тържествата по

...
Френският президент Еманюел Макрон поздрави принц Чарлз за тържествата по
Коментари Харесай

Макрон подари на Елизабет II кон

Френският президент Еманюел Макрон поздрави принц Чарлз за тържествата по случай юбилея на кралица Елизабет II. Това стана в телефонен диалог, в който английският престолонаследник и френският водач разискаха и войната в Украйна, заяви канцеларията на Макрон, представена от Ройтерс.

Принц Чарлз изрази благодарността на кралското семейство за " огромните жестове на другарство, демонстрирани от Франция по време на юбилея ", съобщи Елисейският замък.



Макрон подари на кралицата за юбилея кон, принадлежащ на френската Републиканска армия, и назова монарха " златната нишка ", която свързва Англия и Франция през всичките тези 70-години, откогато заема престола.

Елизабет е известна с любовта си към конете. Фабюльо дьо Мокур, седемгодишният сив кон, подарен от Макрон на кралицата, предишния месец ескортираше президента по " Шанз Елизе " по време на публична гала в Париж.



В телефонния си диалог Чарлз и Макрон разискаха и войната в Украйна, уточни Елисейският замък и означи, че двамата са се съгласили, че е " значимо да се резервира единството, което се е открило измежду съдружниците от началото на нашествието ".

Те разискаха и последствията от войната във връзка с изострянето на проблемите със международната продоволствена сигурност, както и въпроси, свързани с опазването на околната среда
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР