Френският президент Еманюел Макрон подписа три закона, полагащи основите за

...
Френският президент Еманюел Макрон подписа три закона, полагащи основите за
Коментари Харесай

Еманюел Макрон подписа законите за спорната си данъчна реформа

Френският президент Еманюел Макрон подписа три закона, полагащи основите за въвеждане на противоречивата му данъчна промяна и други елементи от предизборната му платформа, съобщи ДПА.

Новите закони – за бюджета за 2018 година, за финансирането на опазването на здравето и за добива на изкопаеми горива, ще допринесат за преструктуриране на френската стопанска система, съобщи президентът на церемонията по подписването в Елисейския замък, която бе излъчена по малкия екран.

Законодателните актове, които Народното събрание одобри преди дни, имат за цел да засилят вложенията и подтикват националната стопанска система. Критици на новите разпореждания от левицата обаче ги нападнаха като „ подарък за богатите”.

Бюджетният закон за 2018 година съдържа доста емблематични и противоречиви ограничения, измежду които превръщането на налога върху благосъстоянието в налог единствено върху притежаваните недвижими парцели.

Корпоративният налог ще бъде понижен през идните години, а финансовите облаги ще бъдат облагани с единна ставка вместо с данъчни ставки, които се покачват съгласно равнището на финансовите приходи.

С бюджета за 2018 година Франция се чака да продължи да съблюдава условията на Европейски Съюз за бюджетния недостиг, както направи и през настоящата година – за първи път отдавна.

Макрон вкарва промени с бърз ритъм от идването си на власт през май, напомня ДПА.

Президентът подписа и закон, който в дълготраен проект ще постави завършек на добива на изкопаеми горива, помагайки на Франция да реализира задачите, заложени от Парижкото съглашение за битка с климатичните промени.

Според новите правила няма да се издават нови разрешителни за изследвания за залежи на нефт, газ и въглища във Франция и отвъдморските ѝ територии, а към този момент издадените ще бъдат възобновени единствено до 2040 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР