Френският президент Еманюел Макрон обвини Италия в цинизъм и безотговорност

...
Френският президент Еманюел Макрон обвини Италия в цинизъм и безотговорност
Коментари Харесай

Макрон обвини Италия в цинизъм и безотговорност

Френският президент Еманюел Макрон упрекна Италия в " цинизъм и безнаказаност " поради отхвърли? да одобри стотици мигранти, изоставени на избавителен транспортен съд в Средиземно море, осведоми " Франс прес ".

Макрон е декларирал по време на съвещанието на държавното управление, че според морското право " в случаи на бедствия тези страни, до бреговата линия на които най-близо се намират плавателни съдове, имат отговорността да реагират ", посочи представителят на държавното управление.

" Ако плавателния съд имаше Франция като най-близкото му крайбрежие, той би могъл да дебаркира ", уточни представителят, добавяйки: " Франция даде своя принос, само че това, което е недопустимо, е държанието и политическата инструментализация на италианското държавно управление. "

Няколко италиански държавни управления поред упрекнаха европейските си сътрудници, че оставят страната да се оправя сама с притока на 700 хиляди мигранти от Африка от 2013 година насам.

Ала френското държавно управление упрекна новото крайнодясно/популистко държавно управление в Рим за неналичието на взаимност, откакто отхвърли да позволи на избавителния транспортен съд Aquarius да пусне котва в италианските пристанища с 629 мигранти на борда.

" Не можете да създадете казус, който да сътвори опция една европейска страна да се разтовари за сметка на други европейски страни ", продължи представителят, наблягайки: " Трябва да покажем взаимност, която Италия не сподели. "

Новото италианско държавно управление даде обещание да депортира стотици хиляди хора, живеещи нелегално в страната и да стопира плавателни съдове с мигранти да дебаркират на нейните крайбрежия.

Макрон е изправен пред рецензии от някои леви опозиционни партии и членове на личната си партия " Република, напред! ", че не предлага да одобри 629-те мигранти на борда на Aquarius.

Испания предложи да ги одобри, което беше приветствано от Макрон по време на държавното съвещание.

По-рано представител на партията на Макрон разяснява, че политиката на италианското държавно управление била " отвратителна ".

" Позицията, линията на италианското държавно управление е отвратителна. Неприемливо е да си играеш на политика с човешки животи, което се случва сега ", посочи представителят.

" Аз съм представител на партията, не на държавното управление, само че не мога да си показва, че Франция няма да играе роля в намирането на филантропично решение за този транспортен съд ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР