Френският президент Еманюел Макрон обеща днес разходите за отбрана през

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща днес разходите за отбрана през
Коментари Харесай

Макрон рязко вдига разходите за отбрана

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание през днешния ден разноските за защита през идващите години да се усилят доста, с цел да се подсигурява вътрешната сигурност на страната и тя да извършва военните си задължения в чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

В тирада пред бойците на борда на универсалния десантен транспортен съд "Диксмюд " край военноморска база в Тулон, Макрон съобщи, че ще усили разноските тази година с 1,8 милиарда евро до 34,2 милиарда евро. До 2025 година разноските за защита ще набъбнат до 2 % от брутния вътрешен артикул, при 1,8 на 100 в този момент, с цел да "се спре ерозията на военния ни потенциал ", даде обещание също така той.

Франция ще удвои бюджета си за военни интервенции в чужбина. Средствата за интервенции зад граница ще се усилят от 450 милиона евро в този момент на 1,1 милиарда евро през 2020 година, сподели Макрон, представен от ДПА. Агенцията отбелязва, че наред с Англия, Франция е западноевропейската страна с най-значително присъединяване в задгранични интервенции.

Ядрените сили ще останат и в бъдеще основа на френската система за защита, сподели още президентът, представен от ТАСС. Повече от 50 години нуклеарните възпиращи сили са основа на отбранителната тактика на Франция. Дебатите в страната по този въпрос завършиха. Съвсем ясно е, че нуклеарното въздържане е част от историята на Франция, част от отбранителната й тактика, и ще остане такава, означи Макрон.

Той удостовери, че по време на мандата му ще стартира работата по модернизиране на двата съставния елемент на нуклеарния боеприпас - океанските сили и авиацията. Макрон съобщи, че групировката "Ислямска страна " е съвсем изцяло разгромена в Ирак и Сирия и изрази убеденост във военната победа над нея през идните седмици, съобщи Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР