Френският президент Еманюел Макрон не изключва възможността за спиране на

...
Френският президент Еманюел Макрон не изключва възможността за спиране на
Коментари Харесай

Макрон може да изключи социалните мрежи във Франция, ако има нови кризи

Френският президент Еманюел Макрон не изключва опцията за прекъсване на обществените мрежи при положение на нови рецесии, заяви френската телевизия BFMTV. Макрон е изразил съмнение за ролята на обществените медии в сегашните безредици в страната след гибелта на 17-годишно момче от ръката на служител на реда, заяви каналът. Макрон се срещна с няколкостотин кметове на френски градове, с които е обсъждал тази теза.

„ Трябва да помислим за обществените медии и за възбраните, които би трябвало да бъдат наложени. И когато обстановката излезе отвън надзор, може да се наложи да ги контролираме или да ги изключим “, сподели Макрон.

Преди време френският президент уточни видеоигрите като една от аргументите за размириците във Франция. Според Макрон младежите, които ги играят, копират насилието, което се вижда в игрите, и това ги е „ отровило “. Отговорност на родителите, а не на страната, е да предпазят младежите от замесване в безредици, споделя френският президент. Около една трета от арестуваните през първите три нощи на безредиците са били „ млади или доста млади “, сподели Макрон. Той също по този начин изиска от обществените медии да отстранен наличието, обвързвано с размириците, и съобщи, че платформите и обществените мрежи са изиграли огромна роля за протичащото се.

Предложението на Макрон да се блокират обществените мрежи не се хареса на редица френски депутати. Така да вземем за пример депутатът Ерик Боторел написа в Twitter, че блокирането на обществените мрежи значи отвод от концепцията, че демокрацията е по-силна от инструментите, употребявани против нея. Депутатът Оливие Марле съпостави сходно решение с дейностите на Китай, Иран и Северна Корея.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР