Френският президент Еманюел Макрон нареди поредица от разследвания по случая

...
Френският президент Еманюел Макрон нареди поредица от разследвания по случая
Коментари Харесай

Макрон нареди разследвания по случая "Пегас"

Френският президент Еманюел Макрон подреди поредност от следствия по случая с подслушване благодарение на израелската електронна система за шпионаж " Пегас ". Според Ройтерс министър председателят Жан Кастекс е съобщил това в ефира на локалната телевизия, предава ТАСС.

Във вторник „ Льо Монд “ заяви, че един е в листата на мароканските разследващи организации за образуване на наблюдаване благодарение на „ Пегас “. Освен това описът включва номера на някогашния министър председател Едуар Филип и 14 министри.

" Ако тези обстоятелства бъдат доказани, би било доста съществено “, цитира изданието изказването на Елисейския замък. „ Необходимо е да се откри същинската картина по отношение на това разобличаване. "

По-рано неправителствената организация „ Забранени истории “ и 17 медии по света разгласиха следствие, в което се твърди, че редица страни са шпионирали огромен брой хора по света, употребявайки израелски шпионски програмен продукт за мобилни телефони, създаден от NSO Group. Правото на потребление на тази система се дава извънредно на страни и държавни организации със особено позволение от израелското държавно управление, издадено за всеки обособен случай. Според френски публицисти е проведено наблюдаване от редица страни, в това число на към 1000 телефона във Франция, измежду които има и устройства, употребявани от публицисти.

Според неправителствени организации французите са подслушвани от Мексико, Индия, Мароко и Унгария. Някои от тези страни изрично отхвърлиха каквото и да било присъединяване.
Във вторник централната прокуратура на страната заяви, че Франция е почнала следствие на докладваното подслушване на диалози на свои публицисти. Разследването се организира по съмнение за нарушение на законите на редица страни, употребявали израелската система за подслушване. По-специално става дума за интервенция в персоналния живот, прихващане на преписка, основаване на незаконна група.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР