Френският президент Еманюел Макрон, който се кандидатира за втори мандат,

...
Френският президент Еманюел Макрон, който се кандидатира за втори мандат,
Коментари Харесай

Макрон заяви, че към Русия винаги трябва да се отнасяш с уважение

Френският президент Еманюел Макрон, който се кандидатира за втори мандат, приказва на първия си избирателен протест за нуждата от почитание към Русия и нейния народ.

„ Необходимо е да продължим разговора с водачите, даже да заявяваме разлики, тъй като един ден ще би трябвало да се върнем на масата за договаряния “, сподели френският водач на среща с гласоподаватели в общината Поаси (столичен район).

„ Винаги би трябвало да се отнасяме с почитание към Русия и съветския народ “, сподели Макрон.

В същото време той прикани " да се направи всичко, с цел да се избегне ескалацията и разширението на военните дейности " в Украйна.

„ Невъзможно е да се построи дълготраен мир, в случай че Русия не взе участие в построяването на огромна архитектура за сигурност на нашия континент, тъй като историята и географията задължават това “, означи френският президент.

" Нашата отговорност е да запазим всички връзки, които можем да поддържаме ", счита френският водач.

" Трябва да продължим да беседваме с съветския и беларуския народ. Трябва да създадем това със съдействието на представители на света на културата, научните и техническа общественост, и неправителствени организации ", сподели още президентът.

Макрон сподели, че не чака споразумяване на обстановката в Украйна в близко бъдеще.

" Преговорите с президента Владимир Путин са сложни, тъй като той отхвърля прекратяването на огъня ", аргументира се Макрон.

" Не мисля, че ще бъде реализирано решение в идващите дни, само че се надявам да е по този начин ", съобщи той.

„ Мисля, че военните дейности ще продължат в кратковременен проект “, сподели френският водач.

„ Но ние ще продължим да приказваме с Русия “, сподели Макрон.

„ Ние не сме във война с Русия “, акцентира френският водач.

Европейските страни, сподели той, няма да влязат в директен спор, защото „ войната с Русия би се трансформирала в международна война “.

В същото време френският водач означи, че дипломатическият напън върху Русия и използването на глобите ще продължат.

Макрон сподели, че " смята прекратяването на огъня за належащо изискване за започване на пълномащабни договаряния сред Русия и Украйна ". Той също по този начин акцентира, че Франция " ще извърши своя дял от отговорностите, свързани с приемането, настаняването и интеграцията на украинските бежанци ".

Както означи френският президент, Европа ще се сблъска с огромни проблеми идната зима, в случай че Русия прекъсне доставките на газ.

" Франция не е толкоз подвластна от съветския газ. Но в случай че Русия приключи доставките на газ, Европа ще се сблъска с " компликации " идната зима ", предизвести френският водач, който предходната седмица разгласи решението си да се кандидатира за втори мандат на президентските избори през април.

„ Ако Русия реши да предприеме контрасанкции в енергийния бранш, идната зима ще бъде още по-трудна “, сподели Макрон.

Според него 18% от внасяния от Франция газ идва от Русия.

„ Такива страни като Германия и Италия са доста по-зависими от Русия в региона на газа “, сподели френският водач.

" Ще намерим решение през идващите седмици благодарение на контрактувани контракти. Но идната зима ще зародят огромни проблеми. Европа в този момент търси решение на този проблем ", сподели Макрон.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апел на водачите на републиките на Донбас с молба за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии. След това Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия, както и редица други страни оповестиха, че постановат наказания против съветски физически и юридически лица.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР