Френският президент Еманюел Макрон изрази в туит "крайното си безпокойство

...
Френският президент Еманюел Макрон изрази в туит "крайното си безпокойство
Коментари Харесай

Макрон изрази крайното си безпокойство за положението в сирийската провинция Идлиб

Френският президент Еманюел Макрон изрази в туит "крайното си безпокойствие от ескалацията на насилието в сирийската провинция Идлиб, където при ударите на режима и съдружниците му, в това число по лечебни заведения, са убити доста цивилни през последните дни ", съобщи Франс прес.

"Хуманитарното състояние в Сирия е сериозно и никой боен вид не е допустим. Искаме да спре насилието и поддържаме Организация на обединените нации за политическо решение ", добави Макрон.

По-рано през днешния ден режимът и съветския му съдружник нанесоха удари с бойна авиация и артилерия по последния джихадистки бастион в Сирия след вчерашните интензивни боеве. Тази ескалация заплашва съглашението за преустановяване на огъня и кара цивилните да напущат домовете си.

Най-малко 53 екстремисти бяха убити от през вчерашния ден в сражения сред сирийски войски и джихадисти от организацията Хаят Тахрир аш Шам, формирана от някогашния локален клон на Ал Каида.

От февруари над 150 000 души в района са изселени по данни на Организация на обединените нации. Вчера генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш прикани воюващите да пазят цивилните и изиска "спешна деескалация ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР