Френският президент Еманюел Макрон изрази по-твърда позиция по отношение на

...
Френският президент Еманюел Макрон изрази по-твърда позиция по отношение на
Коментари Харесай

Макрон втвърди тона към Русия

Френският президент Еманюел Макрон изрази по-твърда позиция във връзка с Русия, откакто посети френски и съюзнически войски в база на НАТО в Румъния, оповестява организация Ройтерс.

Макрон дойде в Румъния във вторник за тридневно пътешестване до южния фланг на НАТО, в това число Молдова, преди евентуално да се насочи към Киев на посещаване с немския канцлер Олаф Шолц и италианския министър председател Марио Драги.

Френският водач е подложен на критика от Украйна и източноевропейските съдружници за това, което те възприемат като двусмислената му поддръжка за Украйна във войната против Русия.

През последните дни френските чиновници се стремяха да засилят публичните известия, до момента в който Макрон наподобява зае по-твърда позиция когато беше с войските си.

" Ще създадем всичко, с цел да спрем военните сили на Русия, да помогнем на украинците и тяхната войска и да продължим да преговаряме ", сподели той пред френските и натовските войски във военна база в Румъния.

" Но в обозримо бъдеще ще би трябвало да пазиме, разубеждаваме и присъстваме ", сподели той.

През последните седмици Макрон неведнъж споделяше, че е жизненоважно да не се " унижава " Русия, с цел да може да се откри дипломатическо решение, когато сраженията приключат, и той продължи да държи отворени информационните канали с Кремъл, раздразнявайки повече ястреби съдружници.

Франция управлява бойна група на НАТО в Румъния от към 800 бойци, в това число 500 френски бойци, дружно с други от Холандия и Белгия. Париж също е разположил ракетна система земя-въздух.

Макрон се насочва към Молдова по-късно в сряда, с цел да поддържа страна, която доста се притеснява, че може да бъде въвлечена в спора в прилежаща Украйна.

Фокусът може да се насочи към Киев в четвъртък, като дипломатически източници настояват, че тримата европейски водачи може да се насочат към столицата на Украйна. Френското председателство отхвърли да удостовери визитата.

Символичното посещаване ще пристигна ден преди Европейската комисия да направи рекомендация за статута на Украйна като претендент за участие в Европейски Съюз, нещо, към което най-големите европейски народи са били хладки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР