Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц показаха

...
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц показаха
Коментари Харесай

Париж и Берлин изчистили недоразуменията помежду си

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц демонстрираха тази нощ в Брюксел известно предпочитание за усмиряване на ситуацията след откритото напрежение сред двете водещи сили в Европейския съюз напоследък, отбелязва Франс прес.

 След дълга нощ Европейски Съюз стигна единствено до обща пътна карта против повишаването на силата Виж още

В сряда френското и немското държавно управление отложиха взаимното си съвещание, планувано за идната седмица, за януари, като източници на Ройтерс загатнаха за редица различия, в това число в региона на енергийната политика и защитата.

" Сътрудничеството сред Франция и Германия, както и сред (германския) канцлер и (френския) президент, е интензивно и плодотворно ", сподели пред публицисти Шолц след края на първия ден от съвещанието на Европейския съвет, което продължи до дребните часове на днешния ден. Попитан за търканията си с френския президент, който през вчерашния ден ускори своите рецензии и предизвести за вероятно уединяване на Германия, той отговори, че се вижда непрекъснато с Макрон и двамата ще имат нова среща в сряда в Париж.

Германският канцлер увери, че " никога " не е бил изолиран по време на дългите и сложни договаряния на водачите от Европейски Съюз в търсене на решения на енергийната рецесия.

Шолц и Макрон, които дойдоха през вчерашния ден следобяд в Брюксел с доста разнообразни изходни позиции, разговаряха на четири очи в продължение на половин час преди началото на съвещанието на Европейския съвет.

Тази среща " даде опция да бъдат изяснени доста неща ", с цел да " имаме единодушието на Германия " за окончателния текст на заключителната декларация, изрази удовлетворение пред медиите френският президент. Макрон увери, че Франция е изиграла своята роля, като е постигнала " единение сред позициите ".

Френският президент наподобява омаловажи различията с Германия, които бяха подчертани от негови сътрудници преди и по време на съвещанието, отбелязва Агенция Франс Прес.

Елисейският замък заяви, представен от Франс прес, че Макрон ще одобри Шолц в Париж в сряда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР