Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел ще

...
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел ще
Коментари Харесай

Меркел и Макрон ще обсъдят реформите в Еврозоната на среща в Берлин

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел ще обсъдят промените в Еврозоната на среща в Берлин, съобщи „ Ройтерс “.

Меркел е подложена на огромен напън от своя закостенял блок в Народното събрание, който е срещу тези промени, защото те може да ударят джоба на немските данъкоплатци, които би трябвало да заплащат за по-недисциплинирани страни в Еврозоната.

Визията на Макрон включва превръщането на съществуващия европейски механизъм за кредитиране на задлъжнелите членки на Европейски Съюз в Европейски валутен фонд, който да извършва ролята на буфер против всяка бъдеща финансова рецесия в блока.

Френският президент също по този начин предлага да бъде назначен финансов министър на Еврозоната и да бъде признат общ бюджет на Еврозоната на стойност стотици милиарди евро.

„ Никой валутен съюз не може да съществува без детайли на доближаване. Най-важното е да не реагираме преждевременно на тези принадлежности, а да подсигуряваме, че споделяме обща политическа цел. “, съобщи Макрон на взаимна конференция с Меркел, преди началото на договарянията.

Двамата водачи споделиха, че са си сложили за цел да показват взаимни оферти през юни.

„ Имаме доста институции, защо ни е още една? “, попита Ралф Бринкхаус, заместник-председателят на парламентарната група на Християндемократическия съюз (ХДС).

„ А що се отнася до бюджета на Еврозоната, какъв е смисълът тя да има обособен бюджет, в допълнени към този на Европейския съюз? “, добави той пред ARD.

„ Позволете ми да ви уверя, че тихата, загадка и тежка работа, която към този момент е стартирана, ще ни позволим да представим същинска френско-германска пътна карта преди идната среща на върха на Европейски Съюз през юни “, съобщи френският финансов министър Бруно льо Мер, пред Народното събрание в Париж през вчерашния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР