Френският президент Еманюел Макрон и бразилският му колега Луиз Инасио

...
Френският президент Еманюел Макрон и бразилският му колега Луиз Инасио
Коментари Харесай

Сватбата на Макрон и Лула: Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Френският президент Еманюел Макрон и бразилският му сътрудник Луиз Инасио Лула да Силва прекараха три дни дружно, в които обществено се обсипваха с президентска любов и разговаряха по общи световни тематики. Дипломатическата им среща обаче се трансформира в цяла любовна приказка - най-малко в обществените мрежи.

Официални фотоси демонстрираха Макрон и Лула да се разхождат из Амазонка и да театралничат под дърветата в бели разкопчани ризи. След това двамата държавни водачи стояха един до различен и даже се държаха за ръце в лодка, до момента в който се усмихваха, предава Associated Press.

Имаше доста обятия, ръкостискания, усмивки и селфита. В четвъртък Лула връчи на Макрон най-високото държавно отличие за неграждани, като окачи орден на врата му.

Това беше първото посещаване на френския президент в Бразилия. Двамата президенти не пропуснаха опцията да показват единение във връзка с огромни цели като опазването на амазонската гора и по-справедливото интернационално данъчно облагане.

Социалните мрежи погълнаха с огромно наслаждение това " мъжко другарство ", а най-новите общи фотоси на Макрон и Лула сътвориха същински онлайн възторг - като родиха голям брой миймове. Много консуматори считат, че публично оповестените фотоси наподобяват по-скоро на фрагменти от брачен албум, в сравнение с от държавно посещаване.

Le web brésilien compare les photos de Macron et Lula en Amazonie à une répétition de mariage. Et c`est vrai que c`est troublant.
— Bruno Meyerfeld (@brunomeyerfeld)
" Макрон и Лула наподобяват по този начин, като че ли преди малко са се оженили и са на вихрен меден месец ", написа консуматор в платформата X.В първия си взаимен ден Макрон и Лула пътуваха до остров Илха ду Комбу. Двамата водачи трябваше да пътуват в климатизирана кабина, с цел да не се излагат на влажното амазонско време, само че избраха да седят извън. Именно там беше направена и първата им фотография от общото пътешестване - двамата президенти с идентични тоалети и хванати ръка за ръка. Фотосесията продължи с фрагменти из дъждовната гора на Амазонка.

Някои даже допуснаха, че фотосите са генерирани от изкуствен интелект - само че това напълно не е по този начин. Кадрите са достоверни и са дело на фотографа на Лула, който беше негова сянка по време на цялото пътешестване.

В края на визитата си даже самият Макрон се причисли към подигравките за " сватбата на двамата президенти ".

" Някои хора съпоставят фотосите от визитата ми в Бразилия с тези от женитба, а аз им споделям: Това беше женитба! ", написа той в профила си в X, споделяйки мийм с афиш на сантименталния мюзикъл " La La Land ".

Certains ont comparé les images de ma visite au Brésil à celles d’un mariage, je leur dis: c’en était un! La France aime le Brésil et le Brésil aime la France!

Merci, cher, chère, merci à tous les Brésiliens que j’ai pu rencontrer, pour votre accueil.…
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)
" Франция обича Бразилия и Бразилия обича Франция! ", добавя Макрон.

Френският водач похвали " духа на опозиция " на държавното управление на Лула за " възобновяване на демокрацията ", откакто през януари 2023 година навалица крайнодесни поддръжници на някогашния президент Жаир Болсонаро щурмуваха местата на властта в града. Лула приветства връзките сред двете страни като такива, които основават " мост сред световния Юг и развития свят ".

Макар че двамата мъже твърдо възвърнаха студените връзки сред двете страни, те резервират дълбоки разлики във връзка с войната в Украйна - тематика, която единствено за малко се повдигна в цялото 3-дневно пътешестване. Франция и Западът поддържат безусловно Киев, само че Лула е заявявал, че както Русия, по този начин и Украйна, са виновни за спора и отхвърля да изолира Москва.

Това не е първият път, в който Макрон се радва на толкоз близко другарство с различен международен водач. Подобен интерес провокира неотдавашната му среща с английския министър председател Риши Сунак в Париж през март 2023 година Заглавията в медиите нарекоха връзките им: " Le bromance ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР