Френският премиер Жан Кастекс днес беше имунизиран срещу Covid-19 с

...
Френският премиер Жан Кастекс днес беше имунизиран срещу Covid-19 с
Коментари Харесай

Франция: Премиерът се ваксинира с "АстраЗенека", отново локдаун в 16 района

Френският министър председател Жан Кастекс през днешния ден беше ваксиниран против Covid-19 с имунизацията на компанията " АстраЗенека " в болница край Париж. Ваксинацията беше излъчена онлайн по малкия екран, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира Ройтерс. Целта на изявата е да се възвърне публичното доверие в препарата, означават осведомителните организации.

" Не усетих нищо, а съм малко сензитивен към болежка ", разяснява 55-годишният Кастекс, представен от Франс прес, откакто беше инжектиран във военна болница " Бежен " в предградието Сен Манде.

След няколкодневно спиране френският лекарствен регулатор през днешния ден разгласи, че, само че предложи тя да се ползва единствено при хора на възраст от 55 години нагоре.

Същевременно във Франция още веднъж вкарват едномесечен локдаун в най-засегнатите от Covid-19 региони, в това число в Париж.

16 департамента във Франция още веднъж ще са под карантина от среднощ, реши френското държавно управление. Ограниченията засягат целия столичен регион Ил дьо Франс, както и още три департамента, в които инфектираните с ковид нарастват най-вече.

Вече са на линия новите заявления, с които французите по изключение могат да излизат от вкъщи си.

Правилата са облекчени: позволени са разходките и спортът до 10 километра от вкъщи, учебните заведения още веднъж остават отворени, само гимназиите минават напълно на отдалечено образование.

Ще останат да работят единствено магазини и щандове за артикули от първа нужда, в тях влизат обаче и книгите и дисковете. Работата от отдалеченост е за предпочитане.

Вечерният час ще важи от 19:00, а не от 18:00 чака, както до момента.

Часове преди затварянето мнозина парижани задръстват гарите, с цел да избягат от столицата в региони без ограничавания, свидетелства кореспондентът на БНР във френската столица.

 В часовете до влизането в действие на новите ограничавания парижани се редиха на опашки пред магазините за облекла за облекла и магазините за домашни мебели, очаквайки затварянето им, а мнозина напуснаха града. Пътник, който се качва на трен, с цел да отпътува от Париж, носи и стайното си растение, с цел да не го оставя без поливане по време на новия локдаун, който обгръща и региона на столицата – Gare de Lyon, Париж, 19 март 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР