Френският премиер Едуар Филип отмени визитата си в Полша заради

...
Френският премиер Едуар Филип отмени визитата си в Полша заради
Коментари Харесай

270 души са арестувани при протестите в Париж

Френският министър председател Едуар Филип анулира визитата си в Полша поради вчерашните митинги в Париж, белязани от яростни конфликти сред стачкуващи, така наречен " жълти жилетки " и полицията, съобщи Ройтерс.

Едуар Филип трябваше да взе участие в откриващата се през днешния ден в Катовице Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за измененията в климата (COP24). Вместо него ще взе участие министърът на екологичния и взаимен преход Франсоа дьо Рюжи.
Сблъсъци в Париж: Десетки ранени и над 100 арестувани (СНИМКИ И ВИДЕО) Радикали се вляха в митинга на "Жълтите жилетки "
По последни данни на френските управляващи 270 души са били задържани в Париж, заяви Франс прес. Най-малко 110 души, измежду които 17 служители на реда, са ранени при конфликтите.

Снимка: EPA

Сградата на префектурата в департамента Горна Лоара в Южна Франция беше опожарена, откакто участници в митинга на " жълтите жилетки " хвърлиха по нея бутилки със запалителна течност, заяви радио " Франс енфо ", представено от ТАСС.

Снимка: EPA

Френската полиция е съумяла да разпознава към 3000 вандали, взели участие в погромите и стълкновенията със силите на реда през вчерашния ден, заяви по телевизия Бе Еф Ем министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. Той посочи, че измежду разпознатите има крайнодесни и крайнолеви, само че също огромен брой хора, пристигнали в Париж единствено и единствено да правят погроми.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР