Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан заяви, че

...
Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан заяви, че
Коментари Харесай

Това е последната надежда за Сирия

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан съобщи, че няма изгледи да се реализира политическо решение за Сирия на никое място другаде, с изключение на на договарянията под егидата на Организация на обединените нации във Виена. Той назова диалозите в австрийската столица "последната вяра ", съобщи Reuters.

"Към днешна дата не се обрисуват никакви други изгледи в политическо отношение, разнообразни от - последната вяра - срещата, която ще се състои на следващия ден във Виена под егидата на Организация на обединените нации. В нея ще вземат участие воюващите страни и на нея се надяваме да бъде направена стратегия за мир ", сподели Льо Дриан във френския парламент.

Стафан де Мистура, специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия, предложения сирийското държавно управление и опозицията на двудневна среща в австрийската столица.

Това става във време, когато няма особени признаци за политически пробив, и няколко дни преди Русия, основен покровител на сирийския президент Башар Асад, да одобри общонационален сирийски конгрес в Сочи.



В по този начин наречения Женевски кротичък развой Де Мистура ръководи поредност междусирийски договаряния. Мандатът му включва разискване на нови избори, промени в ръководството, нова конституция и битка против тероризма.

Враждуващите страни в никакъв случай не са водили директни договаряния, а едвам преди осмия кръг от диалозите от Женевския развой през декември опозицията се сплоти в единна делегация, което за пръв път сътвори очаквания за директни договаряния.

Делегацията на сирийското държавно управление обаче възрази против твърдата линия на опозицията за бъдещето на Асад и диалозите не реализираха нищо.





"Аз съм оптимист по природа. Моментът е извънредно решителен ", сподели Де Мистура пред кореспонденти във Виена. Той добави, че и двете страни са дали обещание да изпратят делегации в цялостен състав.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР