Френският министър на отбраната Себастиен Лекорню заяви във вторник, че

...
Френският министър на отбраната Себастиен Лекорню заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Франция може да реквизира производители на оръжие, за да ускори производството за Украйна

Френският министър на защитата Себастиен Лекорню съобщи във вторник, че е подготвен да употребява пълномощията си, за да реквизира индустриални мощности или да наложи цели на производителите на оръжия, с цел да форсира производството на оръжия и снаряди, нужни на бойното поле в Украйна и другаде.

" Тези въпроси... явно стоят на масата " , сподели Лекорню на конференция, като добави, че запасите и индустриалните линии са изключително обтегнати във връзка с противовъздушните ракети и артилерийските снаряди.

Лекорню сподели, че може да реквизира ресурси или да каже на фирмите да дават приоритет на избрани поръчки , цитирайки ракетите Aster, създадени от MBDA, като евентуален случай за подобен ход.

Чуждестранното търсене на създадени във Франция оръжия е огромно , изключително за противоотбранителни, артилерийски и радарни системи, изложени в Украйна, сподели Лекорню, само че отбранителната промишленост на страната се бори да се оправи.

" Пропуснахме избрани контракти със страни от Източна Европа , за които критерият за периодите за доставка е по-голям от цената ", сподели Лекорню.
 Франция упорства за по-големи ограничавания на вноса в Украйна
Франция упорства за по-големи ограничавания на вноса в Украйна

Марк Фесно счита, че дестабилизираните пазари могат да подкопаят публичната поддръжка за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР