Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен разкри новата крайнодясна група

...
Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен разкри новата крайнодясна група
Коментари Харесай

Променихме шахматна дъска на ЕС, обяви Льо Пен и представи новата еврогрупа

Френският крайнодесен водач Марин льо Пен разкри новата крайнодясна група в Европейския парламент, която сплотява евроскептици на континента, които желаят да си върнат властта от Брюксел, осведоми " Ройтерс ".

Наричайки се " Идентичност и народна власт ", новият алианс сплотява " Национален общ брой " на Льо Пен, " Лига " на италианския вицепремиер Матео Салвини, " Алтернатива за Германия " и националисти от Австрия, Финландия и Дания. Групата ще държи 73 места в 751-местния парламент. Тя е на пета позиция след Зелените. Преди смяната парламентарната група се наричаше " Европа на нациите и свободата " и имаше 36 места.

" Променихме политическата шахматна дъска на Европейския съюз ", разгласи Льо Пен.

" Ние към момента сме малцинство, само че ние сме по-голямо малцинство от всеки път ", съобщи пред публицисти в Брюксел водачът на " Истински финландци " Юси Хала-ахо.

Партиите позволиха разликите и сплотиха задачите си да върнат властта си от Брюксел, да спрат имиграцията и да предотвратят разпространяване на исляма в Европа.

Съпредседателят на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " Йорг Мойтен заключи задачите на алианса: " Стига повече пълномощия за Европейски Съюз, стига повече хармонизация, без подкопаване на националната страна ".

Но евроскпетиците имат разлики по обществените и икономическите политики, в това число за бюджетната дисциплинираност, което значи, че ще срещнат проблеми при правенето на обединен политически дневен ред.

Партия " Брекзит " на Найджъл Фараж и други евроскептични партии отхвърлят да се причислят към групата на Салвини и Льо Пен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР