Френският футболист Мамаду Сако получи официално извинение и ще бъде

...
Френският футболист Мамаду Сако получи официално извинение и ще бъде
Коментари Харесай

WADA обезщетява френски футболист за грешно допинг наказание

Френският футболист Мамаду Сако получи публично опрощение и ще бъде заплатен финансово от международната антидопингова организация (WADA) поради незаслужено наложена му глоба преди повече от 4 години. В края на март 2016 година като състезател на " Ливръпул " френският национал даде позитивна проба за хигенамин и правата му бяха спрени за период от един месец, поради което той пропусна финала в Лига Европа и не попадна в състава на " петлите " за домакинското им Евро `16.

Впоследствие обаче се оказа, че горящото мазнини вещество не попада в забранителния лист на WADA към оня миг, заради което европейската футболна централа (УЕФА) анулира дисквалификацията и закри делото против Сако. От Нион насочиха обществена рецензия към антидопинговата организация поради конфузната обстановка, а бранителят мина в " Кристъл Палас " и заведе дело против WADA.

Делото завърши повече от четири години по-късно с чуване в лондонски съд през днешния ден. На съвещанието ищецът одобри опрощение от представител на организацията и се съгласи на необявена сума като обезщетение за нанесените му вреди.

" WADA отдръпва обвиняванията си и се извинява за клеветническите изказвания , направени при първото и второто изказване пред пресата през 2016 година WADA приема, че не е трябвало да прави тези изказвания, като се има поради, че господин Сако към този момент е бил оневинен от УЕФА. WADA приема, че господин Сако не е нарушил антидопинговите правила на УЕФА, не е мамил, не е имал за цел да завоюва предимство и е работил с положителни планове. WADA съжалява за вредите, които клеветническите изказвания са предизвикали на репутацията господин Сако , както и за породените му стрес, засегнатост и очерняне на имиджа. За да удостовери искреността на своето опрощение, WADA се съгласява да изплати посредством своите застрахователи забележителна сума като обезщетение на господин Сако. Също по този начин WADA се съгласява да покрие разноските по това дело на господин Сако ", се споделя в формалното изказване на юриста на антидопинговата организация.

Самият футболист също разяснява развръзката на делото. Пред правосъдната зала 30-годишният Сако съобщи:

" Чувствам се благополучен. За мен, за фамилията ми, за всичките ми другари и за хората, които бяха към мен в онази година. Защото когато си професионален състезател, най-лошото нещо е да те обвинят в допинг. Днес е огромен ден за моята история. Мисля, че е значимо за спортистите да имат и такива образци. И да не престават да внимават какви лекарства одобряват. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР