Френският автомобилен производител "Рено" може да изчезне, ако не получи

...
Френският автомобилен производител "Рено" може да изчезне, ако не получи
Коментари Харесай

Рено може да изчезне, ако не получи помощ максимално бързо

Френският авто производител "Рено " може да изчезне, в случай че не получи помощ оптимално бързо, с цел да се оправи с заплахата от рецесията с ковид, сподели финансовият министър на страната Бруно Льо Мер. Той добави, че производителят на коли би трябвало да се приспособява към обстановката, оповестява "Ройтерс ".

По думите на Льо Мер френският цех на "Рено " във Флинс не би трябвало да се затваря и компанията би трябвало да резервира колкото се може повече работни места във Франция, само че също по този начин би трябвало да остане и конкурентоспособна.

"Да, "Рено " може да изчезне ", сподели Льо Мер, акцентирайки, че президентът на компанията Жан-Доминик Сенард работи интензивно по нов стратегически проект и има поддръжката на френското държавно управление.

Все отново финансовият министър към момента не е подписал държавната гаранция за заем от 5 милиарда евро за "Рено ". По думите му полемиките не престават.

Правителството упорства френските производители на коли да върнат по-голямата част от производството си във Франция в подмяна на поддръжка от страната. Компании като "Рено " са призовани да създават "по-екологични " коли с ниско равнище на замърсяване.

"Рено " си партнира с японските компании "Нисан " и "Мицубиши Моторс ", а съюзът би трябвало да разгласи новата си модифицирана тактика на 27 май.

Междувременно стана ясно, че "Нисан " обмисля да редуцира 20 000 работни места от международната си работна мощ, като се концентрира върху Европа и разрастващите се страни, защото японският авто производител се бори да се възвърне от свитите продажби и следствията, породени от пандемията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР