Френският автомобилен гигант Peugeot обяви своите пилоти за завръщането си

...
Френският автомобилен гигант Peugeot обяви своите пилоти за завръщането си
Коментари Харесай

Магнусен, Верн и Ди Реста са сред пилоти на Peugeot за 24-часа на Льо Ман

Френският авто колос Peugeot разгласи своите водачи за завръщането си в Световния шампионат за устойчивост (WEC), както и в „ 24-те часа на Льо Ман “.

Сред шестте имена, които бяха оповестени през днешния ден личат тези на Жан-Ерик Верн, Пол ди Реста и Кевин Магнусен, които имат опит във Формула 1 през последните 10 години. Освен тях, зад кормилото на автомобила на французите ще седнат още и спечелилият в „ 24 часа на Льо Ман “ с Audi през 2013-а Лойк Дювал, Густаво Менезес и Микел Йенсен. Резервен водач на френския отбор ще бъде Джеймс Роситър, които през първото десетилетие на 21 век бе тестови водач на отбора на Хонда във Формула 1. От Peugeot не оповестиха по какъв начин тъкмо ще бъдат разпределени водачите в двата им автомобила.



За последно френският производител взе участие във френската класика през 2011-а година, когато след един колосален двубой с Audi от старта до финала, немският производител победи с преднина от 15 секунди. Той доближи до триумфа, макар че доникъде на съревнование загуби две от трите си коли в двата зрелищни случая. След 2011-а от Peugeot се насочиха към други автомобилни съревнования, в това число и присъединяване в Рали Дакар. Тяхното завръщане съответствува и с въвеждането на новите Hypercar правила в WEC, които ще влязат в действие през тази година. Автомобилът на Peugeot би трябвало да стартира проби в края на тази година и ще стартира присъединяване си в WEC в даден интервал през 2022-а.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР