Френският астролог Мишел дьо Нострадам, известен още като Нострадамус, публикува

...
Френският астролог Мишел дьо Нострадам, известен още като Нострадамус, публикува
Коментари Харесай

Пророчествата на Нострадамус за 2024: Климатичен хаос, кралски безредици, нов папа

Френският астролог Мишел дьо Нострадам, прочут още като Нострадамус, разгласява своята книга Les Propheties преди близо 500 години. Скандалната книга съдържа 942 пророчества, които наподобява предсказват бъдещето с огромна акуратност. Те са безпределно препрочитани и интерпретирани от епохи, като генерации читатели имат вяра, че Нострадамус е предсказал всичко от Големия пожар в Лондон до нуклеарното опустошаване на Хирошима и Нагасаки .

Твърди се, че той също е предсказал убийството на Джон Кенеди, терористичните офанзиви от 11 септември и даже началото на пандемията от ковид. 

Какво е познал за 2022 и 2023 година?

Светът е разтресен от стопански промени в последно време, като внезапно възходящите разноски за живот засягат всичко - от храна до гориво. Нострадамус наподобява е виждал това да идва с мрачното си предсказване:  „ Толкова високо ще се издигне бушелът с пшеница / Че индивидът ще изяде своя близък “ .

За благополучие, това знамение остана чисто метафорично, само че сигурно сочи към ежедневните финансови усложнения, които се усетиха в последно време, като заглавията предходната година означиха какъв брой доста хора с ниски приходи трябваше да избират сред „ храна и отопление “ .

Ето някои от предсказанията на Нострадамус за 2024 година:
Климатична катастрофа 
Френският астролог предвижда, че през 2024 година светът ще бъде очевидец на климатичен безпорядък.  „ Сухата земя ще стане по-изсъхнала “ , предсказва той в едно четиристишие, „ и ще има огромни наводнения “

На друго място той предизвестява за „ доста огромен апетит посредством вълна от болест “, като последната фраза евентуално се отнася до цунамито, унищожаващо селското стопанство и позволяващо заболяванията и глада да се наложат.  Ако тези видения са правилни, през 2024 година може да ни чакат още по-катастрофални климатични събития, в сравнение с мнозина към този момент се притесняват.
 Морска борба с Китай 
Конфронтацията към Китай е нещо, което доста геополитически специалисти и публицисти започнаха да виждат в изменящата се динамичност и възхода на Китай като световна мощ. В предишното Китай е показал своята груба мощ няколко пъти в райони към Южнокитайско море и Тайван, множеството от тях посредством своите военноморски кораби.

Нострадамус също е предсказал нещо сходно преди епохи. В едно от четиристишията си той написа за „ морска борба “.  Той споделя, че „ аленият съперник ще пребледнее от боязън. Изправяйки в смут огромния океан ”

Големият океан тук може би е Индийският океан, а фразата „ червен съперник “ е отпратка към комунистически Китай. Твърде елементарно е да си представим някаква инцидентна битка сред китайския флот и членовете на НАТО, предизвикваща дипломатически случай – или нещо по-лошо. Като се има поради, че Китай може да се похвали с най-големия флот в света, всичко е допустимо.
Кралска суматоха 
В едно от четиристишията Нострадамус приказва за някой, който назовава „ Кралят на островите “ , който е имал противоречив бракоразвод и който е „ изпъден със мощ “ . Освен това той също написа, че този крал е сменен от „ този, който няма да има белег на крал “

Анализаторът и създател Марио Рединг споделя, че с „ Кралят на островите “ Нострадамус може да сочи към крал Чарлз III. Той може да бъде заставен да абдикира заради „ непрекъснати офанзиви както против себе си, по този начин и против втората си брачна половинка “,  а Хари – индивидът, който  „ няма белег на крал “  – поема короната за разлика от Уилям.

Това може да наподобява доста малко евентуално, изключително като се има поради всичко, което се е случило по отношение на Хари, само че не може да се отхвърли, че думите на Нострадамус допускат някакъв тип ужас, включващ новия крал.
Нов папа през 2024 година?
Папа Франциск в момента е в средата на 80-те си години и в последно време страда от здравословни проблеми. Може ли да има смяна в Светия трон? Нострадамус визира тази тематика непосредствено в едно четиристишие и това не вещае нищо положително за Католическата черква.

„ Чрез гибелта на доста остарелия понтифекс ще бъде определен римлянин на добра възраст “ , ​​пише той. Докато идването на по-млад, деятелен папа звучи като нещо положително, Нострадамус неотложно споделя, че новият водач ще  „ отслаби катедрата му “  и че той ще бъде папа за дълго време.

Точното значение на  „ слабея “ , разбира се, е отворено за спор. Дали желае да каже, че въздействието на църквата по някакъв метод ще намалее или се задава някакъв по-голям скандал? Времето ще покаже, само че в случай че Нострадамус е някаква индикация, 2020-те ще продължат да носят пословично „ забавни времена “ за всички нас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР