Френските власти водят 187 разследвания по дела за терористична пропаганда,

...
Френските власти водят 187 разследвания по дела за терористична пропаганда,
Коментари Харесай

Френските власти водят 187 разследвания след убийството на Самюел Пати

Френските управляващи водят 187 следствия по каузи за терористична агитация, закани и провокации по отношение на убийството на учителя Самюел Пати, съобщи ТАСС, като се базира на френското държавно радио "Франс енфо ".

След убийството на Пати интернет платформата "Фарос ", чието предопределение е да събира сведения за наличие с коренен темперамент, е получила към 2000 сигнала. През същата тази платформа по-рано бяха подадени данни за видеоклип, оповестен в обществените мрежи от бащата на ученичка от учебното заведение в Конфлан Сент Онорин, който съществено подлага на критика убития по-късно преподавател поради показаните от него карикатури на пророка Мохамед. Видеоклипът съдържа и информация по какъв начин се споделя учителят и в кое учебно заведение преподава.

Тези данни са получили необятно разпространяване в обществените мрежи и са станали притежание на радикални ислямистки кръгове. Според следователите това е изиграло доста значима роля за убийството на Самюел Пати, който бе обезглавен от 18-годишен юноша, родом от Чечения, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР