Френските власти ще попречат на мюсюлманите в предградие в северната

...
Френските власти ще попречат на мюсюлманите в предградие в северната
Коментари Харесай

Франция отрязва мюсюлманите да се молят по улиците на Париж

Френските управляващи ще попречат на мюсюлманите в предградие в северната част на Париж да се молят по улиците, оповестиха от вътрешното френско министерство.

Местните мюсюлмански богомолци стачкуват против неотдавнашното затваряне на комфортна за тях молитвена зала.

Френският вътрешен министър Жерар Коломб още веднъж посочи, че е против молитвите, проведени от Съюза на мюсюлманските богомолци всеки петък в центъра на града от март насам, откакто зала, която те са наели от локалните управляващи, е била превърната в мултимедийна библиотека от новия кмет. Оттогава е бил издигнат молитвен център, само че локалните мюсюлмани са недоволни от мястото и размера му.

" Те няма да се молят на улицата, ще предотвратим молитвите на улицата ", акцентира Коломб, макар че даде обещание да откри взаимно задоволително решение " в идващите няколко седмици ".

" Мюсюлманите би трябвало да имат място за молитвите си ", добави той.

Противопоставянето сред общинската администрация и локалната мюсюлманска общественост продължава от март, откакто полицията беше призована да изгони мюсюлмански богомолци от помещенията по правосъдна заповед, доказана от Държавния съвет през ноември предходната година.

В отговор на изгонването мюсюлманските организации призоваха уличните молебствия да се организират пред постройката, която се намира в центъра на предградието.

Асоциацията на молитвите твърди, че на молитвите са участвали сред 3000 и 5000 богомолци ежедневно и че отводът на локалните управляващи да възобновят контракта за наем след приключването му през юли 2016 г. нарушава правото им да се молят свободно, обезпечено от френското право.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР