Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа

...
Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа
Коментари Харесай

Опасно време: Жълт код за горещини в цялата страна за днес и утре

Националният институт по метеорология и хидрология издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за горещо време с оптимални температури сред 34 и 39 градуса. Кодът е за понеделник и вторник.
С югозападния транспорт във височина, ще се усили наличието на сахарски прахуляк в атмосферата на България.
Днес ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан южeн вятър. След обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места в Западна България ще превали и прегърми. Ще бъде горещо, с оптимални температури сред 33 и 38 градуса, тук-там в Горнотракийската равнина и малко по-високи, в София - към 33 градуса.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология основен помощник доктор Красимир Стоев заяви в края на май за Българска телеграфна агенция, че през множеството дни от първото десетдневие на юни въздушната маса над страната ще е неустойчива, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. През първите дни от юни въздушният транспорт ще е от югозапад и температурите ще бъдат по-високи от нормалните, тук-там оптималните ще доближават до 34-35 градуса. В средата на десетдневието от северозапад ще проникне студен въздух, температурите ще се намалят и приближат до нормалните за интервала.    
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР