Има решение на Конгреса на БСП да не подкрепяме правителство

...
Има решение на Конгреса на БСП да не подкрепяме правителство
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Имаме решение да не подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС

„ Има решение на Конгреса на Българска социалистическа партия да не поддържаме държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Няма по какъв начин това да бъде нарушено. “ Това съобщи организационният секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия.
По думите му би трябвало да се търси път към експертен кабинет и държавно управление на националното единодушие, само че не това оферират ГЕРБ.
„ Правителство, в който министър-председателят и главните министри ще бъдат от ГЕРБ, не е експертен кабинет. В него би трябвало да има безспорни персони “, акцентира Гуцанов.
Според него не може да се вменява отговорност на Българска социалистическа партия, като пета политическа мощ, отговорността за сформиране на държавно управление.
Борислав Гуцанов уточни, че Националният съвет на Българска социалистическа партия е взел решение за влизане в цялостен цикъл доклади и избори, което значи, че стартира процедурата за издигане на нови претенденти за ръководители на регионални, общински, районни, градски препоръки, респективно и за ръководител на Българска социалистическа партия.
„ Ако се припознае тази политика, която аз желая да се води в Българска социалистическа партия – на разговор вътре в партията и на разговор отвън нея, с всички леви партии и обединения, с цел да има мощно и консолидирано ляво обединяване – и в случай че получа номинации,  ще се кандидатирам за ръководител “, отговори той на журналистически въпрос по тематиката.
„ Имаше доста социалисти, които бяха афектирани, веднъж, и второ, не намерихме път към всяка една от левите партии. Мисля, че това би трябвало да бъде направено сега. И да се затворят фронтовете, даже към някои институции, като президентската. Обединението е нужно, тъй като на България ѝ е нужна мощна лява партия “, уточни Гуцанов.
Според него е нужно огромно ляво обединяване, с цел да излезе България от обстановката, в която се намира.
„ Не е обикновено за 3 години да има 6 парламентарни избора. Няма по какъв начин тази страна да върви по този път. Не е обикновено Европа и светът да се тресат от рецесии и ние да не го осъзнаваме, по кой път тръгваме и по какъв начин да създадем по този начин, че хората да живеят по-нормално и по-достойно. Ключово за нас е опазването на мира “, сподели Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР