Френските власти са предявили обвинения на руския сенатор и бизнесмен

...
Френските власти са предявили обвинения на руския сенатор и бизнесмен
Коментари Харесай

Знаков руски сенатор обвинен в пране на пари във Франция

Френските управляващи са предявили обвинявания на съветския сенатор и предприемач Сюлейман Керимов за пране на пари и укриване на налози. Това заяви пред организация ТАСС прокурорът Жан-Мишел Претр от Ница, където по-рано беше арестуван Керимов.
" Повдигнати са обвинявания. Потвърждавам това”, съобщи прокурорът и добави, че Керимов ще бъде длъжен да съобщи съветския си паспорт на френските управляващи и да заплати гаранция от 5 млн. евро за освобождението си.
В понеделник вечерта, 20 ноември, Сюлейман Керимов беше задържан на летището в Ница, напомня БГНЕС. Той е член на УС на Федерацията на Република Дагестан и е считан за един от най-богатите хора в Русия. По данни на списание Forbes, положението на Керимов се прави оценка на близо 6,3 милиарда $ и заема 21-во място в класацията на изданието за най-богатите предприемачи в Русия. Негово владеене е златодобивната компания " Полюс ", и нефтената " Нафта-Москва " (която сега е и един от водещите фондове за директни вложения в страната), както и летището в Махачкала.
От Русия към този момент оповестиха, че ще създадат всичко допустимо, с цел да защитят Керимов пред френския съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР