Френските власти не изключват въвеждането на трети режим на самоизолация

...
Френските власти не изключват въвеждането на трети режим на самоизолация
Коментари Харесай

Властите са готови да наложат трета карантина във Франция

Френските управляващи не изключват въвеждането на трети режим на самоизолация при положение на утежняване на епидемиологичната обстановка в страната. Това съобщи министърът на опазването на здравето на републиката Оливие Веран в изявление за вестник Le Journal du Dimanche.

„ Не изключваме въвеждането на ограничения, които може да са нужни за отбрана на популацията от ковид “, сподели той. “ " Това не значи, че решението е взето, само че ние следим развиването на обстановката на всеки час “, сподели министърът, съобщи организация " Фокус ".

Веран означи, че „ приблизително във Франция се откриват към 15 хиляди случая на коронавирусна зараза дневно, до момента в който по-рано ставаше въпрос за понижаване на тази цифра до 11 хиляди “. „ Целта да се понижи броят на инфекциите до 5 хиляди дневно се отсрочва “, акцентира той. „ Тежестта върху здравната система остава висока - всеки ден в лечебни заведения се одобряват към 1500 души. Готови сме да предприемем нужните ограничения, в случай че обстановката се утежни “, сподели министърът. Според него обстановката в районите Гранд Ест, Бургундия-Франш-Конте и Приморските Алпи, в това число Ница, е изключително тревожна. „ В тези региони има повишаване на заболеваемостта измежду възрастните хора “, сподели Веран.

От 15 декември Франция има комендантски час от 20:00 до 06:00 часа по парижко време по отношение на пандемията на ковид. Той размени карантинния режим, който беше въведен в края на октомври заради увеличението на случаите на зараза с COVID-19. Първият режим на самоизолация работи във Франция от март до май. Според последните данни на здравните управляващи на републиката, броят на жертвите на епидемията във Франция е достигнал 62 573. От началото на пандемията в страната са открити 2 550 864 случая на зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР